Інститут чорної металургії імені З. І. Некрасова НАН України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Інститут чорної металургії імені З. І. Некрасова НАН України
Основні дані
Засновано 1939[1]
Країна  Україна[1]
Тип науково-дослідний інститут і об'єкт[d][1]
Материнська
організація
НАН України
Вебсторінка isi.gov.ua
Мапа
Мапа

Інститут чорної металургії імені З. І. Некрасова НАН України — провідний науково-дослідний центр чорної металургії України в місті Дніпро. Інститут Національної академії наук України і головною науковою організацією галузі по основних проблемах металургійного виробництва. Названий на честь Некрасова Зота Ілліча.

Історія[ред. | ред. код]

Заснований 16 листопада 1939 року в Києві. У 1952 р. було прийнято рішення про перебазування до центру української металургії — м. Дніпропетровськ, яке відбулося у 1953—1954 рр.

Два інших інститути починали свої життя з Інституту чорної металургії у вигляді лабораторій при ньому: Інститут металофізики імені Г. В. Курдюмова, Інститут проблем міцності імені Г. С. Писаренка. Мав філію в Новокузнецьку, пізніше — Східний інститут чорної металургії.

Директор Інституту до 2015 — академік НАН України Вадим Большаков, з 2015 — Бабаченко Олександр Іванович.

Наукова діяльність[ред. | ред. код]

Інститут видає щорічний збірник наукових трудів «Фундаментальні та прикладні проблеми чорної металургії». Співробітники інституту щорічно публікують 300—350 наукових статей і декілька монографій у відомих науково-технічних виданнях України, Росії та провідних країн світу.

В Інституті працюють 14 докторів і 80 кандидатів наук, здійснюється підготовка наукових кадрів через аспірантуру, докторантуру та факультет цільової наукової підготовки фахівців.

Основні напрямки наукової діяльності[ред. | ред. код]

Відомі співробітники[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в GRID Release 2017-05-22 — 2017-05-22 — 2017. — doi:10.6084/M9.FIGSHARE.5032286