Інститут підприємницької діяльності

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Інститут підприємницької діяльності

ІПД
53.889815, 27.587248
Міжнародна назва Institute of Entrepreneurial Activity
Тип приватний
Країна  Білорусь
Розташування Мінськ
Засновано 1992
Ректор Цибовський Віктор Леонідович
Факультети 2
Кампус 1
Штаб-квартира Q99736322?
Адреса вул. Серафимовича 11, м. Мінськ, Білорусь
Сайт uoipd.by
Мапа

Інститут підприємницької діяльності — білоруський вищий навчальний заклад економічної та управлінської спеціалізації. Знаходиться у Мінську.

Історія[ред. | ред. код]

Інститут підприємницької діяльності (ІПД) засноване в 1992 р академіком, доктором наук, професором Сергієм Атаєвим. Інститут готує фахівців з вищою освітою (бакалаврів) для малого та середнього бізнесу за трьома напрямками: економічним, управлінським та лінгвістичним. В інституті функціонує два факультети - факультет економіки і бізнесу і факультет підвищення кваліфікації та перепідготовки, а також три кафедри: загальнонаукових дисциплін, економіки та управління, а також комерційної діяльності.

В ІПД функціонує Центр розвитку бізнесу, який створений з метою забезпечення наукової та організаційної підтримки суб'єктів малого бізнесу, надання інформаційних та консультативних послуг. Центром укладені довгострокові договори з білоруськими компаніями, зарубіжними партнерськими інституціями, університетами та ін. Центр є координатором, який забезпечує взаємодію науки про бізнес, вищої та додаткової бізнес-освіти, суб'єктів бізнесу та підприємництва, органів державного управління та громадськості. Завдяки тісній співпраці ІПД з Республіканською конфедерацією підприємництва, Мінським столичним союзом підприємців і роботодавців забезпечується прикладний характер навчання і близькість його до реального бізнесу.

У 2010 р. ІПД став лауреатом конкурсу «Кращий підприємець року Мінська» в номінації «Кращий суб'єкт інфраструктури підтримки підприємництва». У 2011 р. ІПД отримав сертифікат Національної системи підтвердження відповідності вимогам СТБ ISO 9001-2009. З 2014 р ІПД є офіційним центром підтримки підприємництва і зареєстрований Міністерством економіки Республіки Білорусь в якості базового центру підтримки підприємництва.

Ректор інституту — кандидат педагогічних наук, доцент Цибовський Віктор Леонідович.

Спеціальності[ред. | ред. код]

  • Бізнес-адміністрування
  • Маркетинг
  • Комерційна діяльність
  • Економіка та управління на підприємстві
  • Економіка та управління туристичною індустрією
  • Сучасні іноземні мови

Видання інституту[ред. | ред. код]

В інституті видаються збірник наукових праць «Економічна освіта та сучасні педагогічні технології. Економіка і підприємництво», журнал «Вісті Інституту підприємницької діяльності» та студентська газета «WOW» («Світ мудрості»). Професорсько-викладацький склад інституту видає підручники, навчально-методичні посібники, монографії.

Міжнародне співробітництво[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]