Інститут фармакології та токсикології НАМН України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Державна установа «Інститут фармакології та токсикології НАМН України»
Інститут фармакології та токсикології
Інститут фармакології та токсикології
Інститут фармакології та токсикології
Основні дані
Засновано 1938
Приналежність НАМН України
Контакт
Ключові особи Директор — доктор біологічних наук Олег Ядловський
Країна  Україна
Адреса 03057, м. Київ, вулиця Антона Цедіка, 14 Україна Україна
Тип науково-дослідний інститут
Вебсторінка ift.org.ua

Державна установа «Інститут фармакології та токсикології НАМН України» — проводить фундаментальні дослідження, спрямовані на вивчення патогенетичних механізмів формування патологічних станів, загальних та специфічних особливостей дії фізіологічно активних речовин на різних рівнях організації живої матерії — молекулярному, клітинному, тканинному, а також в органах та організмі в цілому.

З історії[ред. | ред. код]

1934 року створено Український науково-дослідний санітарно-хімічний інститут із філією у Києві. 1938-го київську філію реорганізовано у Київський науково-дослідний інститут санітарно-хімічної оборони. 1944 року інститут відновив діяльність у Києві. У 1965 році перейменований на Київський науково-дослідний інститут фармакології та токсикології МОЗ УРСР, у 1993 році — на Інститут фармакології та токсикології НАМН України.

Інститут бере участь у розробці та експертизі державних науково-технічних програм зі створення лікарських засобів, нормативних документів та законодавчих актів, які стосуються розробки та виробництва ліків.

Інститутом створена нормативна база, що регламентує процедури доклінічного вивчення, експертизи та реєстрації лікарських засобів в Україні, а також розроблені методичні документи з доклінічного вивчення ліків.

Знаходиться за адресою — місто Київ, вулиця Антона Цедіка, 14.

Науковці[ред. | ред. код]

Директори[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]