Інтернет-група «RIA»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Інтернет-група RIA — шоста за величиною група інтернет-компаній України з тісними господарськими зв'язками. Штаб-квартира Інтернет-групи RIA знаходиться в Вінниці. Офіси — в Естонії (офіс холдингу) та Польщі[1].

Назва[ред. | ред. код]

Інтернет-група RIA має суттєві економічні зв'язки та ліцензійні угоди з корпорацією RIA[2], від якої і отримала свою назву. Спочатку абревіатура RIA означала «Рекламно інформаційна агенція».

Створення[ред. | ред. код]

Корпорацію створено 2004 року, коли відбулося перше сповіщення домену RIA.com. Пізніше було створено auto.ria.com, dom.ria.com, market.ria.com. Сьогодні компанія керує 20-ма сайтами.

Керуючі компанії[ред. | ред. код]

Компанія RIA.com входить до міжнародної групи International Online Transaction (Естонія). Проекти компанії — це класіфайди (форма реклами, яка складається з набору рекламних оголошень, згрупованих за тематичними категоріями), які знаходяться на порталі RIA.com. Тематика проектів: авто, нерухомість, робота, маркет.

RIA Media управляє соціально спрямованими Web 2.0-проектами moemisto.net, 20minut.ua, 20.ua

Sweet Dream Ukraine управляє сайтом Hotels24.ua

Фонд RIA — створено для розвитку демократії та it — RIA.my

Проекти myRadio.com.ua, mamaclub.ua були продані групі «Обозреватель».

Проекти[ред. | ред. код]

AUTO.RIA.com — український автосайт, його основні сервіси:

  • Пошук уживаних автомобілів;
  • Автосервіси — пошук СТО, автомийок, автозапчастин;

DOM.RIA.com — каталог нерухомості України, один з лідерів українського Інтернету. Володіє однією з найбільших баз нерухомості України. Основні сервіси:

  • Каталог агентств нерухомості та будівельних компаній

hotels24.ua — онлайн-бронювання готелів. Надає інформацію про готелі, ціни, фотографії, опис номерів[3]. Основні сервіси:

  • Бронювання готелів;
  • Новини й інформація для мандрівників.

MyRadio.com.ua — українське online-радіо, що транслює більше 50 музичних хвиль.[4]

20.ua — сайт-довідка з відгуками користувачів про послуги компаній[5]. Компанії міста з адресами, контактами, графіком роботи, цінами. Можна записатись на урок чи до лікаря, ознайомитись з меню закладів, забронювати столик на вечір. Кожен може залишити оцінку та відгук про послуги компаній.

Moemisto.ua — мережа міських порталів України, кожен учасник має можливість додавати новини та події.[6] Містить ідеї для розваг, відпочинку та дозвілля у містах. Основні розділи: новини від читачів, спорт і фітнес, книги, музика, відео, захоплення і хобі, шопінг, оголошення, афіша.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. RIA.COM MARKETPLACES OÜ — Inforegister
  2. МЕДІА КОРПОРАЦІЯ RIA. YouControl — повне досьє на кожну компанію України. Архів оригіналу за 16 червня 2019. Процитовано 16.06.2019.
  3. Про компанію. Hotels24.ua. Архів оригіналу за 17 червня 2019.
  4. Представитель myRadio.com.ua аккредитован на Евровидение 2010
  5. Довідка і відповіді. 20.ua. Архів оригіналу за 17 червня 2019.
  6. Про проект. Moemisto.ua. Архів оригіналу за 17 червня 2019.