ІншаМузика

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ІншаМузика Лейбл
Тип Лейбл звукозапису
Галузь Музика
Засновано 2006
Засновник(и) Влад Ляшенко[1] та Віктор Придувалов
Штаб-квартира м. Київ
Територія діяльності Україна Україна
inshamuzykafestival.kiev.ua

ІншаМузика — український лейбл альтернативної музики, створений восени 2006 року продюсером Владом Ляшенком[2][1] та режисером Віктором Придуваловим.

Історія заснування[ред. | ред. код]

Виникнення лейблу значною мірою пов'язане з Владом Ляшенко, котрий почав фахово займатися неформатними напрямками опісля діяльності на посаді виконавчого директора української філії міжнародного фестивалю Global Battle Of The Bands (2004) у фінал відбіркового туру від країни котрого вийшов колектив «Оркестр Янки Козир». Також Ляшенко був артдиректором найбільшого у столиці клубу «Бінго», безперервно влаштовуючи концептуальні концертні програми. Паралельно займався продюсуванням двох, на його думку, найбільш цікавих команд альт-металу — «ТОЛ» та «АННА».

Згодом за його ініціативи і було відкрито видавничий лейбл «Інша музика», аби довести що некомерційна, «не форматна», музика може бути конкурентно спроможною. Діяльність, протягом тривалого часу, здійснювалась попри майже повну відсутність альтернативних мас-медіа за винятком телеканалу «Ентер»[3].

Діяльність лейблу[ред. | ред. код]

Концертна[ред. | ред. код]

За 6 років існування організовано близько 200 концертів, котрі відвідали не менше 50 000 глядачів. В концертах і фестивалях лейблу брали участь близько 500 українських груп. Власний фестиваль «ІншаМузика Festival» проводиться один раз на 5 років. Останній фест був в 2011 році. У 2016 році лейбл зустрів своє десятиріччя у київському клубу Бінго.

Релізи в Україні[ред. | ред. код]

CD[ред. | ред. код]

DVD[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Помер відомий український продюсер Влад Ляшенко: "Стало погано на роботі". 04.03.2023
  2. Влад Ляшенко: «Ми закладаємо цеглинки в фундамент нормальної рок-індустрії». Архів оригіналу за 13 квітня 2017. Процитовано 12 квітня 2017.
  3. «Інша музика» грає за правилами

Посилання[ред. | ред. код]