Іст Стерлінгшир

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Іст Стірлінгшир)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шотландія «Іст Стерлінгшир»
Повна назва East Stirlingshire Football Club
Прізвисько The Shire
Засновано 1881
Населений пункт Фолкерк, Шотландія Шотландія
Стадіон «Охілв'ю Парк», Стенхаузмур
Вміщує 3 746
Президент Шотландія Тоні Форд
Головний тренер Шотландія Крейг Таллі
Ліга Друга ліга
Домашня
Виїзна
Запасна

«Іст Стерлінгшир» (шотл. East Stirlinshire) — професійний шотландський футбольний клуб з міста Фолкерк. Виступає у шотландській Другій лізі як член Шотландської професійної футбольної ліги (ШПФЛ). Домашні матчі з 2008 року проводить на стадіоні «Охілв'ю Парк» в Стенхаузмурі, який вміщує 3 746 глядачів.

Короткі відомості[ред. | ред. код]

Футбольний клуб «Іст Стерлінгшир» офіційно засновано в 1881 році, але дехто вважає датою створення клубу 1880 рік, коли місцевий крикетний клуб створив футбольну команду під назвою «Британія».

В сезоні 1900-01 «Іст Стерлінгшир» увійшов в Шотландську футбольну лігу. З тих пір більшість своєї історії команда виступала в ШФЛ, а в 2013 році увійшла до ШПФЛ. За цей час клуб по один раз вигравав та один раз ставав срібним призером Другого дивізіону Шотландії. Найвище досягнення команди — це виступи в сезонах 1932-33 та 1963-64 у вищому дивізіоні.

«Іст Стерлінгшир» вперше зіграв в Кубку Шотландії в 1882 році. Його найкращий результат в цьому змаганні — три чвертьфінали, в останній з яких команда потрапила в 1981 році.

Посилання[ред. | ред. код]