Ітан Торкіо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ітан Торкіо
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 8 жовтня 2000(2000-10-08)[1] (23 роки)
Місце народження Рим, Італія
Громадянство Італія
Професії Музикант, барабанщик
Інструменти барабани
Мова італійська, англійська
Псевдоніми Edgar
Гурт Måneskin
CMNS: Файли у Вікісховищі

Ітан То́ркіо (італ. Ethan Torchio; 8 жовтня 2000(20001008), Рим, Італія) — барабанщик італійського рок-гурту Måneskin, який переміг на «Євробаченні-2021» з піснею «Zitti e buoni».[2][3]

Ранні роки і кар'єра[ред. | ред. код]

З дитинства Ітан любив грати на барабанах і брав уроки, як це робити. Коли йому було 15 років, він приєднався до Måneskin, який мав згодом стати успішним. Торкіо став його частиною, відповівши на рекламу у Facebook, яку розмістили інші учасники Måneskin. Він був єдиним, хто відповів їм, тому Вікторія де Анджеліс, Томас Раджі та Даміано Давід швидко його прийняли.

Таким чином, Ітан Торкіо заснував групу Måneskin разом із басисткою Вікторією де Анжеліс, гітаристом Томасом Раджі і вокалістом Даміано Давідом.

У 2017 році Måneskin брали участь в італійській версії музичного шоу X-Factor, де зайняли друге місце. Після цього вони отримали місцеву популярність в Італії.

У березні 2021 року група перемогла на музичному фестивалі в Санремо зі своєю піснею Zitti e buoni. Це гарантувало їм участь в Євробаченні-2021, де вони представляли Італію і знову здобули перемогу, забезпечивши майбутню популярність серед молоді.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Особисте життя Ітана маловідоме, проте зараз він гастролює та насолоджується новою славою разом із групою. Ходили чутки про його орієнтацію. Однак сам він до недавнього часу зазначав себе вільним, коли справа доходить до романтичних стосунків.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www.famousbirthdays.com/people/ethan-torchio.html
  2. "Ми просто четвірка друзів, які грають улюблену музику", — гурт Måneskin про перемогу на Євробаченні. Суспільне (ua) . 23-05-2021. Архів оригіналу за 28 грудня 2021.
  3. Andrea Laffranchi (18 березня 2020). Maneskin, Victoria De Angelis: «Damiano? L’avevamo cacciato perché troppo pop. Il nome della band l’ho scelto io». Corriere della Sera (італ.). Архів оригіналу за 28 грудня 2021.