І ти побачиш небо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
І ти побачиш небо
рос. И ты увидишь небо
Жанр драма
військовий фільм
Режисер Георгій Кузнецов
Сценарист Анатолій Безуглов
У головних
ролях
Олександр Пороховщиков
Маргарита Володіна
Володимир Широков
Оператор Анатолій Лєсніков
Композитор Леонід Афанасьєв
Художник Владислав Расторгуєв
Кінокомпанія Свердловська кіностудія
Тривалість 64 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1978
IMDb ID 3069800

«І ти побачиш небо» (рос. «И ты увидишь небо») — радянський художній фільм про Німецько-радянську війну, знятий в 1978 році режисером Георгієм Кузнецовим.

Сюжет[ред. | ред. код]

Фільм розповідає про Аркадія Каманіна — п'ятнадцятирічного військового льотчика, героя Німецько-радянської війни, кавалера ордена Бойового Червоного Прапора і двох орденів Червоної Зірки.

Серпень 1944 року. Німецько-радянська війна.

На одному командному пункті авіаполку знаходиться відомий льотчик — Герой Радянського Союзу — генерал Микола Петрович Каманін (Олександр Пороховщиков). Йому потрібно в терміновому порядку доправити важливий пакет до плацдарму: там, в оточенні німецько-фашистських окупантів героїчно веде бої з противником одна з частин РСЧА.

Щоб доставити пакет, потрібен літак. Але всі літаки, що знаходилися в ескадрильї зв'язку, були розбиті гітлерівцями, всі льотчики загинули.

Перед Миколою Петровичем знаходиться його син Аркадій, якому виповнилося всього 15 років. Аркадій готовий вилетіти на плацдарм негайно: в ескадрильї залишився його останній працюючий літак.

… Незадовго до того, що відбувається, в одну ескадрилью зв'язку, що знаходиться на фронті, влаштувався в якості моториста один хлопчик. Раптово він заявив, що він круглий сирота, але що мотори літальних апаратів знає досконало.

Хлопчика пожаліли і взяли в цю ескадрилью.

Згодом льотчики, бачачи його заповітну мрію — політати на літаку — навчили його керувати літаком.

Одного разу Микола Петрович Каманін, який приїхав в цю ескадрилью, дізнався в цьому самому хлопчику-«сироті» свого сина Аркадія, який втік на фронт…

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]