Абатство Даунтон 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Аббатство Даунтон 2)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Абатство Даунтон 2
англ. Downton Abbey: A New Era
Офіційний постер фільму.
Жанр історична драма
Режисер Simon Curtisd
Продюсер Гарет Німd
Сценарист Джуліан Феллоузd
На основі Абатство Даунтон
У головних
ролях
Наталі Бай, Г'ю Бонневіль, Лора Кармайклd, Джим Картерd, Г'ю Денсі, Мішель Докері, Лора Геддок, Філліс Логан, Елізабет Макговерн, Меггі Сміт, Домінік Вест, Samantha Bondd, Ракель Кессідіd, Jonathan Coyd, Брендан Койлd, Кевін Дойл[d], Michael C. Foxd, Джоан Койлd, Роб Джеймс-Кольє, Harry Hadden-Patond, Sue Johnstond, Аллен Лічd, Софі Макшераd, Таппенс Мідлтонd, Леслі Нікольd, Імельда Стонтон, Пенелопа Вілтонd, Жонатан Заккаї, Douglas Reithd, Пол Коплі, David Robbd і Алекс Макквінd
Оператор Ендрю Даннd
Композитор Джон Ланнd
Кінокомпанія Carnival Filmsd
Дистриб'ютор Focus Features і Universal Pictures
Тривалість 125 хв.[1]
Мова англійська
Країна  Велика Британія
 США
Рік 2022
IMDb ID 11703710
Попередній Абатство Даунтон
focusfeatures.com/downton-abbey-a-new-era/
CMNS: Абатство Даунтон 2 у Вікісховищі

«Абатство Даунтон 2» (англ. Downton Abbey: A New Era) — британський драматичний фільм режисера Майкла Енглера за сценарієм Джуліана Феллоуза. Фільм є продовженням картини «Абатство Даунтон» і пов'язаний з однойменним телесеріалом. Його прем'єра відбулася у 2022 році.

У ролях[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

Творець фільму «Абатство Даунтон» Джуліан Феллоуз незабаром після прем'єри заявив, що у нього є ідеї для сиквела. У січні 2020 року стало відомо, що Феллоуз почне працювати над проектом відразу після того, як закінчить сценарій серіалу «Позолочений вік». Сценарій «Абатства Даунтон 2» був написаний до вересня 2020 року, в лютому 2021 року було оголошено, що, як тільки знімальна група буде вакцинована від COVID-19, почнуться зйомки. Фільм почали знімати 12 квітня 2021 року в Гемпширі в Англії. Відомо, що до акторів, які зіграли в першій картині циклу, приєдналися Х'ю Денсі, Лора Хеддок, Наталі Бай і Домінік Вест. Прем'єра «Абатства Даунтон 2» відбулася 18 березня 2022 р.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. film distribution certificate database