Аврамій I Єрусалимський

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Аврамій I Єрусалимський
Народився 17 століття
Помер 1 жовтня 1787(1787-10-01) або 1787
Стамбул, Османська імперія
Діяльність клірик
Посада Патріарх Єрусалимський
Конфесія православ'я

Аврамій - патріарх Єрусалиму в 1775–1787 роках.

Біографічні дані[ред. | ред. код]

У червні 1775 р. обраний патріархом Єрусалимським.

Перші роки його Патріархату співпали з періодом заворушень і повстань на Близькому Сході, від яких дуже постраждало християнське населення. Проте до кінця 1770-х років політична ситуація в Палестині стабілізувалася, і відносини між християнськими конфесіями не були затьмарені конфліктом.

Аврам жив у Константинополі і рідко залишав його, головним чином у пошуках фінансової допомоги у Дунайських князівствах, за допомогою якої він відновив фінанси Братства Святого Гробу.[1] Його представником у Палестині був митрополит Назарет Неофіт, діяннями якого в Яффі було збудовано будівлю для паломників, укріплено базиліку Різдва Христового у Вифлеємі, відновлено багато церков і монастирів і в інших місцях згоріла парафія Панагія Тафота. Ці маєтки були центрами збору коштів, а також станціями для паломників, які подорожували з Росії та Малої Азії в Єрусалим.[1]

Перед смертю він призначив своїм наступником митрополита Кесарійського Прокопія. Помер 2 листопада 1787 року[2].

Посилання[ред. | ред. код]

  1. а б Ενίσχυση της Αγιοταφίτικης Αδερφότητας επί : Παρθενίου, Εφραίμ, Σωφρονίου, Αβραμίου, Προκοπίου και Άνθιμου. Процитовано 24 Μαΐου 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  2. Huller, Stephan. Theories Converge - the Patriarch Procopius (Προκόπιος A) of Zagoras, Jerusalem and Constantinople. Процитовано 24 Μαΐου 2021.

Джерела[ред. | ред. код]

Попередник:
Софроній І
Патріарх Єрусалимський
1775–1787
Наступник:
Прокопій І