Авіація (коктейль)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Авіація
Aviation
Офіційні коктейлі ІБА
Коктейль «Aviation»
Тип Коктейль
Алкогольоносний за об'ємом
Подається Просто; без льоду
Стандартний гарнір

Коктейльна вишня

Стандартна форма склянки
Коктейльний келих
Інгредієнти затверджені МАБ
Приготування Усі інгредієнти додають у шейкер, наповнений льодом. Ретельно змішують і відціджують у коктейльний келих. У ролі гарніру прикрашають коктейльною вишнею.
Some recipes include crème de violette or Creme Yvette.

Авіація (англ. Aviation) — коктейль на основі джина, вишневого лікеру Maraschino, фіалкового лікеру Crème de Violette і лимонного соку. Найімовірніше, коктейль має назву через його сріблясто-сірий колір, який нагадує про небо і стрімкий розвиток за часи винаходу коктейлю (початок 20-го століття) авіації. У 1930 році Гаррі Креддок, в своїй книзі рецептів коктейлів «The Savoy Cocktail вook» скасував в рецептурі фіалковий лікер, завдяки чому з'явилася ще одна версія коктейлю «Авіація»[1]. Класифікується як коктейль на весь день (англ. All day cocktail). Належить до офіційних напоїв Міжнародної асоціації барменів (IBA), категорія «Незабутні» (англ. The Unforgettables)[2].

Спосіб приготування[ред. | ред. код]

Склад коктейлю «Aviation»[3][4]:

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Harry Craddock: The Savoy Cocktail Book. Constable & Co., London 1930, S. 25; факсимільне перевидання: Pavilion Books, London 2009, ISBN 978-1-86205-296-3. (англ.)
  2. Сайт Міжнародної асоціації барменів. Незабутні коктейлі (англ.). iba-world.com. Архів оригіналу за 9 березня 2017. Процитовано 1 червня 2017 року.
  3. Коктейль Aviation на сайті Барменської асоціації Росії. barclass.ru (рос.). Архів оригіналу за 2 червня 2017. Процитовано 1 червня 2017 року.
  4. Aviation. Сайт Міжнародної асоціації барменів (англ.). iba-world.com. Процитовано 1 червня 2017 року.

Посилання[ред. | ред. код]