Авіял

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Авіял
Походження  Індія

Авіял (малаял. wikt:അവിയല്‍) — страва, яка походить з Керали, хоча вона однаково популярна на півдні Індії в регіонах Південна Канара, Карнатака та Тамілнаду. Густа суміш з різних овочів та кокосу, приправлена кокосовою олією та листям каррі. Авіял вважається важливою частиною основного прийому їжі.[1]

Назва[ред. | ред. код]

Слово «авіял» також використовується для позначення «вареного» або «вареного у воді» — це значення походить від способу приготування страви.

Інгредієнти[ред. | ред. код]

Як правило використовують лише хрусткі овочі: слоновий ямс, банан, бенінказа, морква, квасоля, баклажани, огірки, стручки моринги маслянистої, плоди трихозанта змієподібного і біб кінський і т. д.,на півночі Керали включає китайський гіркий гарбуз в регіоні Колам, штат Керала, помідор додають серед інших овочів. Інколи додають йогурт або замінюють його м'якоттю манго або м'якоттю тамаринда. З цієї страви можна зробити підливу або зробити гарнір. Зазвичай його їдять з рисом.

Міфологія[ред. | ред. код]

Вважається, що страва була винайдена Бхімою. За легендою, він взяв на себе обов'язки кухаря на кухні Вірати, але не знав, як готувати. Однією перших дій, які він зробив, було подрібнити багато різних овочів, зварити їх разом і зверху страву натертим кокосом.[2][3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Katz, Solomon H.; Weaver, William Woys (2003). Encyclopedia of Food and Culture: Food production to Nuts. Т. 2. Scribner. ISBN 9780684805665. Архів оригіналу за 27 червня 2014. Процитовано 5 жовтня 2020. Certain vegetable specialities, although eaten by all Keralites, have special Nair associations. Aviyal is a mixture of green bananas, drumsticks, various beans, and green cashews (distinct to Nair cuisine), cooked with ground coconut"
  2. 404: Page not found - HostGator. recipes.keralaglobal.com. Архів оригіналу за 23 листопада 2003. Процитовано 30 травня 2017.
  3. Gupta, Siddhartha. Avial,Recipe of Avial,Avial Recipe. www.onamfestival.org. Архів оригіналу за 2 червня 2017. Процитовано 30 травня 2017.