Алан Маєрс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Алан Маєрс
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 1955
Місце народження Акрон, Огайо, США
Дата смерті 24 червня 2013(2013-06-24)
Місце смерті Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
Причина смерті рак шлунка
Роки активності 1976—2013
Громадянство США
Національність американець
Професії музикант
Освіта Firestone High Schoold
Інструменти ударна установка, перкусія (музика)
Жанр пост-панк, артпанк, new wave
Колективи Devo
Гурт Devo
Лейбл Warner Bros. Records
CMNS: Файли у Вікісховищі

Алан Маєрс (англ. Alan Myers; народ. 1955; Акрон, Огайо, США24 червня, 2013, року Лос-Анджелес, США) — американський музикант, барабанщик, свою музичну кар'єру почав в американському new wave-гурті Devo, його кар'єра барабанщика тривала більше 30 років. Маєрс грав на ударній установці з особливою точністю, від простих, до складних барабанних партій. В гурті Devo носив прізвисько, Human Metronome, що з англійської означає, людський метроном.

Життєпис[ред. | ред. код]

Алан Маєрс народився 1955, року в місті Акрон, штат Огайо, США. В 1973, році закінчив середню школу Firestone Hight School. У 1976, році Алан знайомиться з Бобом Матсабоу, майбутнім гітаристом, Devo у двох молодих починаючих музикантів були спільні інтереси, що до музики. Грати на ударних Маєрс, почав ще в підлітковому віці, в старших класах у школі. Маєрс рахувався одним із довгих постійних ударників Devo, але крім цього, грав і у інших колективах. Алан Маєрс помер 24 червня 2013, року, в Лос-Анджелесі, причиною смерті була злоякісна пухлина головного мозку.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Discogs - Music Database and Marketplace. www.discogs.com. Архів оригіналу за 27 лютого 2021. Процитовано 10 квітня 2019.