Alfa Laval Group

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Alfa Laval Group
Тип бізнес
підприємство і публічна компанія
Форма власності Aktiebolag
Галузь Промислове устаткування, машинобудівництво
Засновано 1883
Засновник(и) Густав Де Лаваль
Штаб-квартира Швеція Лунд, Швеція
Ключові особи Lars Renström (President and CEO), Anders Narvinger Голова правління НР
Виторг SEK 28.65 млрд (2011 рік)
Операційний прибуток (EBIT) SEK 4.69 млрд (2011 рік)
Чистий прибуток SEK 3,25 млрд (2011 рік)
Співробітники = 16,1 тис.
Дочірні компанії Alfa Laval (Norway)d
www.alfalaval.com (англ.)]
CMNS: Alfa Laval Group у Вікісховищі

Alfa Laval Groupшведська компанія з виробництва обладнання та технологій, призначених для підвищення ефективності виробничих процесів.

У 1883 році Густав де Лаваль і Оскар Ламм-молодший заснували підприємство AB Separator, що стало попередником нинішньої компанії.

Alfa Laval виробляє і розробляє обладнання та технології, призначені для підвищення ефективності виробничих процесів. Вони забезпечують нагрівання, штучне охолодження, поділ, центрифугування, сепарування і транспортування продуктів на підприємствах, що займаються виробництвом продовольчих товарів, напоїв, хімічних речовин і нафтопродуктів, ліків, крохмалю, цукру, етилового спирту та ін. Теплообмінники Alfa Laval застосовуються в системах тепло- і холодопостачання, вентиляції, кондиціонування, технологічних процесах промислових підприємств.

Компанія продає свою продукцію приблизно в ста країнах світу, в 50 з них працюють комерційні компанії. Компанія має 20 великих виробничих підприємств (12 в Європі, 6 в Азії та 2 в США), а також 70 сервісних центрів. У компанії в різних країнах світу працює близько 16 тисяч осіб.

Історія компанії[ред. | ред. код]

Компанія була заснована як AB Separator і в 1938 році представила на ринку свій перший теплообмінник. Нинішня назва Альфа Лаваль була введена в 1963 році, між 1991 і 2000 Альфа Лаваль була частиною групи Tetra Pak. У 1991 році Альфа Лаваль була розділена на дві компанії: Альфа Лаваль та Альфа Лаваль Агрі, спеціалізацією останньої стало виробництво сільськогосподарське обладнання в основному для молочних продуктів. Коли Альфа Лаваль був проданий, Альфа Лаваль Агрі залишалася частиною групи Тетра Пак і був перейменований в DeLaval, на честь засновника компанії.

У 1993 році в результаті злиття двох компаній «Tetra Pak» і «Alfa Laval» був утворений концерн «Tetra Laval»

Альфа Лаваль в даний час ділить свої операції на продаж обладнанням (продажів) та організацією технологічних процесів (контрактів з більшою тривалістю).

Нещодавно Альфа Лаваль почав працювати у напрямку зміцнення її виготовлення котлів. У 2014 році, Альфа Лаваль повинна мати все своє виробництво котлів, розташованих в Циндао, Китай. Виробництво котелень в Хайфон, В'єтнам були закриті в 2013 році через консолідації виробництва.

З 2012 року Альфа Лаваль має в цілому 32 виробничих об'єктів : 15 з яких розташовані в Європі, в Азії - 9, 6 в Сполучених Штатах, і 2 в Латинській Америці.

У 1983 році Альфа Лаваль увійшла в біотехнологічну промисловість, пропонуючи сепаратори, які можуть ізолювати генетичні зразки.

Цікаво, що влітку 2008 відбулася розкрадання на об'єкті в Лунді, де 80 тонн титану були вкрадені за допомогою двох причепів, які їхали до Польщі.

Alfa Laval в Україні[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]