Аліса виграла дербі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Аліса виграла дербі
Alice Wins the Derby
Жанр анімація / комедія / короткометражний
Режисер Волт Дісней
Продюсер Волт Дісней, Маргарет Дж. Вінклер?
У головних
ролях
Маргі Ґейd[1]
Кінокомпанія Walt Disney Productions?
Дистриб'ютор M.J. Winkler Productionsd[1]
Тривалість 6:53
Мова англійська
Локалізація фільм не озвучили українською мовою для прокату в Україні
Країна США США
Рік 1925
IMDb ID 0015559
Попередній [[]]
Наступний [[]]
Додаткові характеристики
Формат сферичний
Формат плівки 35 мм
Співвідношення 1,37 : 1[en]
Колір чорно-білий
Звук німий

«Аліса виграла дербі» (англ. Alice Wins the Derby) — американський анімаційний короткометражний фільм із серії «Комедії Аліси», що вийшов 12 липня 1925 року.

Синопсис[ред. | ред. код]

Участь у дербі бере кіт Юлій, ведмідь Піт та дівчинка Аліса. Вболівальники-звірі вітають учасників перегонів. Аліса каже, що виграє дербі. Але кіт та ведмідь вважають, що саме вони будуть переможцями. Та посміхаються над Алісою.

Миша рахує відлік. Учасники плигають до автомобілів. Миша тисне курок, але пострілу не має. Миша видавлює кулю зі ствола пістолета, і та випадає. При доторканні до ствола гримить вибух.

Аліса з ведмедем рухають уперед, а Юлій намагається зрушити з місця, але автомобіль розвертається, з нього падає кіт разом з кузовом, і автомобіль їде у протилежну сторону. Розлючений Юлій доганяє автомобіль та продовжує рух по дорозі з камінням. Збагнувши, що їде у протилежному напрямку, розлючений кіт розвертає автомобіль та намагається наздогнати своїх суперників.

Аліса з Пітом обганяють друг друга по черзі, але дівчинка врешті-решт виривається уперед. Це розлючує ведмедя, але той нічого не може вдіяти. Біля перехрестя Піт повертає вказівник з написом «Об'їзд» на іншу дорогу.

Кіт їде відповідно вказівника по дорозі, на якій розкидано багато каміння. Біля поваленого дерева Юлій повертає назад. Доїхавши до скелі, автомобіль кота з великими труднощами вибирається на вершину та продовжує рух. У цей час вболівальники чекають на учасників перегонів. Аліса завершує перший етап та заплигує на коня і продовжує перегони. Теж саме робить і Піт.

А Юлій ключем заводить іграшкового коня та за допомогою власного хвоста застрибує на коня. І починає рух, заливаючи з маслянки масло. Кінь починає швидше рухатися, але це завдає незручності коту. Юлій скручує хвіст пружиною та з комфортом продовжує перегони.

Кожен з вершників підганяє свого коня, а оператор знімає ці перегони. Під час знімання камера спочатку ламається, а потім оживає та починає рухатися за учасниками перегонів з оператором зверху, який продовжує знімання.

Юлій докладає все неможливе, щоб наздогнати суперників. Але при наближенні до фінішу його кінь втрачає задні ноги.

Під час перестрибування перешкоди кінь Аліси розвертається і починає стрибати на місці. Задоволений ведмідь виривається вперед, але опиняється на землі. Його збиває Аліса, яку скидає з себе її власний кінь. Дівчинка фінішує на коні ведмедя. Піт лютує, але знову опиняється на землі, бо його збиває з ніг Юлій на коні, який розсипається. Вболівальники вітають Алісу з перемогою. Кінець.

Головні персонажі[ред. | ред. код]

Інформаційні данні[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б https://www.loc.gov/rr/mopic/findaid/animate.html
  2. а б в The Internet Animation Database (анг.) .{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  3. Alice Wins the Derby. www.thetvdb.com (анг.) . Архів оригіналу за 19 липня 2020. Процитовано 23 липня 2020.
  4. The Big Cartoon Datebase(англ.)

Посилання[ред. | ред. код]