Амнон Коен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Амнон Коен
Народився 1 червня 1960(1960-06-01)[1] (63 роки)
Самарканд, Узбецька РСР, СРСР
Країна  Ізраїль
Діяльність політик
Alma mater Університет імені Бар-Ілана і Ono Academic Colleged
Знання мов російська[1], Бухорі[1] і іврит
Членство ПАРЄ
Посада депутат Кнесету[d][1] і заступник члена у Парламентській асамблеї Ради Європиd[2]
Партія ШАС
Сайт amnoncohen.com

Амнон Коен (івр. אמנון כהן‎; нар. 1 червня 1960, Самарканд, Узбецька РСР, СРСР) — ізраїльський політик, депутат кнесету (15, 16, 17 та 18 скликання) від партії «ШАС».

Біографія[ред. | ред. код]

Амнон Коен народився 1 червня 1960 року в місті Самарканд, Узбецька РСР, Радянський Союз (нині Узбекистан). У 1973 року репатріювався до Ізраїлю. Отримав ступінь бакалавра в галузі менеджменту в Академічному коледжі Кір'ят-Оно.

Обіймав різні посади в муніципалітеті міста Рамла. 1999 року вперше був обраний в кнесет (15 скликання). Працював в особливій комісії з законом про екстрену економічну програму, комісії кнесету, фінансової комісії, а також комісії з питань алії, абсорбції та діаспори. Був головою комісії за зверненнями громадян.

У кнесеті 16-го скликання працював в комісії з питань державного контролю та комісії з питань алії, абсорбції та діаспори. Був головою комісії з питань державного контролю та комісії з економіки.

2006 року був перебраний в кнесет, входив до фінансової комісії, комісії за зверненнями громадян, комісії з прав дитини. Крім того був у ряді підкомісій.

У кнесеті 17-го скликання Коен був призначений заступником спікера кнесету.

Перед виборами в кнесет 18-го скликання Коен зайняв четверте місце в списку партії «ШАС», і був обраний в Кнесет, так як партія отримала десять мандатів[3]. Очолив комісію з внутрішніх справ і захисту навколишнього середовища. Увійшов до складу комісії з питань державного контролю, фінансову та економічну комісії.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Коен одружений, має чотирьох дітей, володіє івритом, російською та бухарською мовами.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г חה"כ אמנון כהןКнесет.
  2. http://www.assembly.coe.int/nw/xml/AssemblyList/MP-Details-EN.asp?MemberID=6559
  3. ШАС розраховує отримати 3 "російських" мандата. 10 лютого 2009. Архів оригіналу за 15 листопада 2013. Процитовано 6 лютого 2012.

Посилання[ред. | ред. код]