Андрій Батт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Андрій Батт
Андрій Батт в 2014
Андрій Батт в 2014
Андрій Батт в 2014
Ім'я при народженні Андрій Сергійович Батичко
Народився 6 серпня 1985(1985-08-06) (38 років)
Таллінн, Естонська РСР, СРСР
Національність російська
Громадянство Росія Росія
Діяльність актор,
реп-виконавець,
продюсер,
режисер,
автор текстів,
сценарист
Роки діяльності 2009 — і дотепер
IMDb ID 4262199

CMNS: Андрій Батт у Вікісховищі

Андрій Батт (справжнє ім'я — Андрій Сергійович Ба́тичко, рід. 6 серпня 1985 в Талліні, Естонія, СРСР) — російський актор, реп-виконавець, продюсер. Також виступає під псевдонімом Батт на музичній сцені.

Біографія[ред. | ред. код]

Андрій Батт на премії Ooos! Choise Awards 2014
Андрій Батт на премії Ooos! Choise Awards 2014

Андрій Батт народився 6 серпня 1985 року в місті Таллінн, Естонія, СРСР. У віці трьох років, Андрій з родиною переїхав до Москви. До школи захоплювався малюванням і займався в художньому гуртку. У 1992 році Андрій пішов в англійську школу в Москві, і вже там почав брати участь у шкільних постановках, в тому числі гостросоціальних.

По закінченню школи Андрій став режисером кількох авторських і незалежних проектів, а також музичних кліпів. Він був музичним композитором для американських, російських африканських і португальських молодих артистів.

У 2010 році Андрій переїхав до Америки, в Лос-Анджелес, де вивчав акторську майстерність і кінопродюсірованіе. Знявся в японській кінокартині «Fighting Spirit», а так само в ряді американських ТВ-серіалів, завдяки чому здобув популярність не тільки в Росії та Україні[1], але і в Бразилії[2], США, Португалії, Іспанії[3].

Музична кар'єра[ред. | ред. код]

Ще зі шкільних років Андрій був великим шанувальником таких музичний напрямків, як реп, хіп-хоп і R'n'B.

З кінця 2012 року починає займатися музичною діяльністю.

Під сценічним псевдонімом «Batt» (укр. Батт), що на стародавньому діалекті креольського мови означає «кажан», випускає кілька успішних синглів, таких як "Літній … ", який стає популярним не токолько на території [[Росія |Росії]], але і в Японії та Китаї, а також в інших азійських чартах.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Дискографія[ред. | ред. код]

Сингли[ред. | ред. код]

Кліпи[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Ще в школі Андрій займався монтажем і режисурою роликів для шкільних заходів та вечірок, а також сам знімав і робив спортивні відеокліпи.
  • У дитинстві був дуже худий — при зрості 180 см, важив 64 кг. Після двадцяти років почав регулярно займатися в тренажерному залі. За кілька років посилених тренувань, Андрій набрав 25 кг м'язової маси.
  • Андрій був одним з головних претендентів на роль російського бейсболіста в популярному американському серіалі c Денні Макбрайдом — На дні на каналі HBO[4].
  • У 2012 році дебютував як спортивний коментатор. Телеканал Viasat Sport[en] (укр. Віасат-Спорт) запросив Андрія Батт як гостя провести трансляцію баскетбольного матчу НБА між командами New York Knicks і Los Angeles Lakers[5][6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. - Українець Андрій Батичко зіграє з [[Брюс Вілліс|Брюсом Віллісом]] у «[[Міцний горішок: Гарний день, аби померти|Міцному горішку 5]]»? — «Комсомольская правда» (Україна). Архів оригіналу за 13 грудня 2013. Процитовано 17 травня 2015.
  2. - Интервью Андрея Батычко для бразильского сайта walkingdeadbr.com [Архівовано 18 травня 2015 у Wayback Machine.]«? — walkingdeadbr.com
  3. - Іспанський сайт defanafan.com про Андрія Батичко. [Архівовано 4 липня 2015 у Wayback Machine.]»? — defanafan.com
  4. Andrey Batychko as a Russian baseball player Ivan Dochenko, for «Eastbound and Down» / TV SERIES: HBO / North Carolina, USA. [Архівовано 22 серпня 2013 у Wayback Machine.] (англ.)
  5. Sports.ru: Андрей Батт в эфире телеканала Viasat Sport. Архів оригіналу за 6 липня 2015. Процитовано 17 травня 2015.
  6. Матч НБА: Los Angeles Lakers — New York Knicks. Комментирует Андрей Батт. Архів оригіналу за 5 липня 2015. Процитовано 17 травня 2015.

Посилання[ред. | ред. код]