Андрієць Олег Анатолійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Андрієць Олег Анатолійович
 Майор
Загальна інформація
Народження 23 квітня 1973(1973-04-23)
Одеса, Українська РСР, СРСР
Смерть 1 вересня 2014(2014-09-01) (41 рік)
Саханка, Новоазовський район, Донецька область, Україна
Поховання Новоміське кладовище
Громадянство Україна Україна
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС  Прикордонна служба
Формування Одеський прикордонний загін
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Андріє́ць Оле́г Анато́лійович (23 квітня 1973 Одеса, Українська РСР, СРСР — 1 вересня 2014 Саханка, Україна) — український прикордонник, майор, Державна прикордонна служба України, зв'язківець, Одеський прикордонний загін. Начальник відділення супроводження інформаційно-телекомунікаційних систем відділу зв'язку, автоматизації та захисту інформації — штаб 26-го прикордонного загону.

Життєпис[ред. | ред. код]

1 вересня 2014 близько 21-ї години прикордонний наряд, що пересувався на автомобілі «УАЗ», вступив у бойове зіткнення поблизу села Саханка — біля Маріуполя — із загоном бойовиків. Прикордонники викликали підкріплення, до його приходу стримували натиск терористів; у перебігу бою 1 прикордонник загинув та 3 отримали поранення.

Вдома залишилися дружина та 14-річна дочка. Похований на Таїровському кладовищі в Одесі.

Нагороди[ред. | ред. код]

29 вересня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Відповідно до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», Положення про проходження громадянами України військової служби в ДПСУ, за героїзм та мужність, проявлені під час виконання завдань із забезпечення захисту суверенітету та територіальної цілісності України наказом Голови Державної прикордонної служби України від 01.09.2017 року № 906-ОС присвоєно чергове військове звання підполковник — майору Андрієць Олегу Анатолійовичу — начальнику відділення супроводження інформаційно — телекомунікаційних систем відділу зв'язку, автоматизації та захисту інформації штабу прикордонного загону (посмертно).

Джерела[ред. | ред. код]