Атлетико Пантоя

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Атлетико Пантоя»
Повна назва Клуб Атлетико Пантоя
Прізвисько Воїни
Засновано 1 лютого 1999
Населений пункт Санто-Домінго,
Домініканська Республіка Домініканська Республіка
Стадіон «Олімпійський стадіон
ім. Фелікса Санчеса»
Вміщує 27 000
Президент Домініканська Республіка Генальд Сеньйор Браун
Головний тренер Іспанія Давид Гонсалес
Ліга Ліга Домініканського
Футболу
2023 3.
Домашня
Виїзна

Клуб Атлетико Пантоя або просто Атлетико Пантоя (ісп. Club Atlético Pantoja) — домініканський футбольний клуб з міста Санто-Домінго. Заснований 1999 року, виступає в Лізі Домініканського Футболу.

Історія[ред. | ред. код]

«Клуб Атлетико Пантоя» народився із пристрасті до футболу групи друзів, переважно аргентинських іммігрантів, на чолі з Едуардо Маккіавелло. Все почалося в 1999 році, коли ці друзі зустрілися вночі, щоб поділитися своєю пристрастю, грою у футбол, у лабораторії ROWE, розташованої в популярному районі Пантоя в місті Санто-Домінго.

Поступово ця група збільшувалася, додаючи друзів-домініканців та представників інших національностей. У 2001 році їх запросили на турнір для ветеранів, організований Федерацією футболу Домініканської Республіки, і в цей момент все змінилося... ця спільна пристрасть породила клуб, який змінив ситуацію в домініканському футболі. Таким чином народився футбольний клуб «Депортіво Пантоя».

Сказати, що слава супроводжує Пантоя з моменту її заснування, не є просто вдячністю. Цій групі друзів вдалося стати чемпіонами ветеранського турніру, і під час святкування титулу народилася ідея заявитися до третього дивізіону Домініканського третього дивізіону.

Ідея втілилася через декілька місяців, команда друзів знову піднесла сюрприз, ставши чемпіоном у своєму першому сезону в офіційному турнірі. Цей чемпіонат дозволив їм вийти до Другого дивізіону, що, безсумнівно, означало набагато більший виклик, але група друзів покладалася на якість та досвід кожного зі своїх членів і приступила до нового виклику.

Неочікувано для багатьох фахівців, нещодавно підвищений «Пантоя» знову став чемпіоном, цього разу Другого дивізіону, неймовірне та надзвичайне досягнення для команди з Домініканської Республіки, яка виникла з хобі декількох друзів і складається здебільшого з ветеранів. Ця команда тричі поспіль досягла подвигу «чемпіонів», зумівши блискавично вийти до вищого дивізіону Домініканської Республіки, довгоочікуваного Прімера дивізіону. Ця група ще не була задоволена, але натомість збиралася досягти ще однієї віхи... титулу переможця Прімера дивізіону. Відтоді до справи почали ставитися серйозніше, найняли тренерський штаб, а також запросили молодих гравців для підсилення. Поєднання молодості, досвіду та футбольної пристрасті призвело до досягнення найвищої нагороди домініканського футболу: Прімера дивізіону.

Статистика виступів у змаганнях під егідою КОНКАКАФ[ред. | ред. код]

Клубний чемпіонат КФС 2016 — Перший раунд, груповий етап у Санто-Домінго, Домініканська Республіка. Поступився Ямайка «Арнетт Гарденс» (0:1).

Клубний Чемпіонат КФС 2018 — Чемпіон, Фінал відбувся в Кінгстоні, Ямайка. Матч виграв у серії післяматчевих пенальті проти Ямайка «Арнетт Гарденс» (6) 0:0 (5).

Ліга чемпіонів Скотіябанк КОНКАКАФ 2019[ред. | ред. код]

«Атлетіко Пантоя» став другою командою з Домініканської Республіки, яка пройшла кваліфікацію до фінального етапу Ліги чемпіонів КОНКАКАФ. Однак, як й «Сібао», вилетів у першому раунді від «Нью-Йорк Ред Буллз».

Міжнародні товариські матчі[ред. | ред. код]

Спонсори[ред. | ред. код]

  • Laboratorios Rowe Домініканська Республіка
  • Banco BHD León Домініканська Республіка
  • AFP Siembra Домініканська Республіка
  • Umbrella Gel Домініканська Республіка
  • ARS Palic Домініканська Республіка
  • BHD FONDOS Домініканська Республіка

Досягнення[ред. | ред. код]

  • Домініканська Республіка Кулбний чемпіонат КФС
    • Чемпіон (1): 2018

Відомі тренери[ред. | ред. код]

Тренер Період
Домініканська Республіка Адальберто Ерасме 2000 - 2012
Іспанія Олівер Мендоса Гіл 2012 - 2013
Домініканська Республіка Адальберто Ерасме 2013 - 2014
Уругвай Орландо Капелліно 2015 - 2016
Венесуела Ленін Бастідас 2017 - 2018
Іспанія Олівер Мендоса Гіл 2019 - 2019
Іспанія Давид Есканделл 2019 - 2020
Домініканська Республіка Маріано Техадо 2020
Аргентина Алехандро Тріонфіні 2020
Аргентина Матчіас Масмуд 2021
Іспанія Давід Гонсалес 2021

Посилання[ред. | ред. код]