Бахчисарайський парк мініатюр

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бахчисарайський парк мініатюр
вхід до парку
44°45′14″ пн. ш. 33°51′39″ сх. д. / 44.7539556° пн. ш. 33.8608722° сх. д. / 44.7539556; 33.8608722
Тип парк мініатюр[d]
Відкрито кінець червня 2013 року
Площа 2,5 га
Відвідувачів на рік до 500 тисяч осіб
Країна Крим
Розташування Бахчисарай, вул. Леніна, 4
minibah.ru
Бахчисарайський парк мініатюр. Карта розташування: Автономна Республіка Крим
Бахчисарайський парк мініатюр
Бахчисарайський парк мініатюр
Бахчисарайський парк мініатюр (Автономна Республіка Крим)
Мапа
CMNS: Бахчисарайський парк мініатюр у Вікісховищі

Бахчисарайський парк мініатюр — третій і найбільший парк мініатюр на Кримському півострові і по займаній території (2,5 га), і за кількістю представлених тут об'єктів. Розташований в місті Бахчисараї, за адресою: вулиця Леніна, 4. Вартість квитка (300 російських рублів для дорослих та 150 для дітей) включає 80 хвилинну екскурсію.

В парку зібрана колекція мініатюрних копій пам'яток Криму, відтворених в масштабі 1:25, з Бахчисараю, Севастополя, Ялти, Сімферополя, Алушти, Євпаторії, Феодосії, Судака, Керчі, Фороса, Сімеїза та інших міст і селищ Криму. Це палаци, замки і старовинні садиби, храми, музеї, пам'ятники, адміністративні будівлі та інше. Всього понад 70 макетів.

Мініатюри виконані з високоякісного пластику, який перш пройшов дворічне випробування на спеку, холод, дощ. Кожна деталь вирізувалася із пластику на верстаку. Є експонати, в яких налічується понад дві тисячі деталей. Своїм завданням майстри ставили дотримання всіх пропорцій і деталей. Частина креслень будівель майстрам вдалося знайти, інші виготовляли самостійно, для чого робилися тисячі фотознімків і вимірів. Над кожним об'єктом, представленим у парку, працювала ціла команда фахівців: фотографи, інженери, архітектори, 3D дизайнери, художники та інші спеціалісти.

Зони[ред. | ред. код]

Територія парку розділена на три зони:

  • Найбільшу з них займає безпосередньо сам парк мініатюр. Серед макетів:
Верховна Рада Криму
Верховна Рада Криму
Сімферопольський залізничний вокзал
Сімферопольський залізничний вокзал
Дача Вікторія
Дача Вікторія

Крім того, тут представлені макети таких всесвітньо відомих пам'яток як монументи «Батьківщина-Мати» (Київ), «Батьківщина-мати кличе!» (Волгоград) і Статуя Свободи (Нью-Йорк).

Батьківщина-Мати
Батьківщина-мати кличе!
Статуя Свободи

Біля переважної частини макетів встановлені таблички з описом об'єктів російською мовою. Також можливо прослухати аудіоопис російською, англійською та турецькою мовами.

  • По сусідству з ним — розташовується «Мультіпарк» — парк для дітей, в якому представлені персонажі з мультфільмів. Тут же встановлено кілька безоплатних батутів.

Джерела[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]