Беззаконні дев’яності

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Беззаконні дев’яності
англ. The Lawless Nineties
Жанр вестерн[d]
Режисер Joseph Kaned[1]
Продюсер Трем Карр
У головних
ролях
Джон Вейн[2], Енн Разерфорд[2], George "Gabby" Hayesd, Etta McDanield[2], Harry Woodsd, Fred Toonesd, Лейн Чандлерd, Jack Rockwelld, Charles Kingd, Sam Flintd і Bud Osborned
Композитор Arthur Kayd
Музика Артур Кей
Кінокомпанія Republic Pictures
Дистриб'ютор Republic Pictures
Тривалість 55 хвилин
Мова Англійська
Країна  США
Рік 1936
IMDb ID 0027876

“Беззаконні дев’яності” (англ. The Lawless Nineties) - вестерн 1936 року режисера Джозефа Кейна. Джон Вейн та Лейн Чендлер зіграли федеральних агентів з Вайомінга. У фільмі також знялася 19-річна Енн Резерфорд та Джордж Хейс.

Сюжет[ред. | ред. код]

У 1890-х федеральні агенти під прикриттям Джон Тіптон (Джон Вейн) та Бріджер (Лейн Чендлер) працюють у Крокет-Сіті, штат Вайомінг. Злочинне угрупування під проводом Чарльза Пламмера (Гаррі Вудс), використовує динаміт, щоб тероризувати населення та зірвати вибори. Тіптон дружить з трьома місцевими, котрих переслідують бандити: майором Картером (Джордж Хейс), його дочкою Джанет (Ен Резерфорд) та його слугою Мойсеєм (Фред Тунз).

Картер нещодавно став новим редактором та видавцем місцевої газети "Крокет Сіті Блейд". Він планує використовувати силу пресу проти місцевої злочинності, та згодом стає жертвою бандитів.

Коли члени банди Пламмера вбивають Бріджера, дізнавшись про те, що він урядовий агент, Тіптон вирішує продовужвати боротьбу. У день виборів Тіптон та купка агентів й володарів ранчо вступають у бій з бандитами. В результаті, бандитів перемагають, Вайомінг стає штатом, а Тіптон починає романтичні відносини з Джанет.

У ролях[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]