Безумство Джеппо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Безумство Джеппо
(італ. Geppo il folle)
Жанр комедія
мюзикл
Режисер Адріано Челентано
Продюсер Адріано Челентано
Сценарист Адріано Челентано
У головних
ролях
Адріано Челентано
Клаудія Морі
Оператор Альфіо Контіні
Композитор Адріано Челентано
Художник Enrico Tovaglierid
Кінокомпанія C.I.D.I.F.
Тривалість 118 хв.
Мова італійська
Країна Італія Італія
Рік 1978
IMDb ID 0167956

«Безумство Джеппо» (італ. Geppo il folle) — італійська музична кінокомедія 1978 року. Фільм став третьою режисерською роботою Адріано Челентано. У головній ролі, крім Челентано, знялася його дружина — Клаудія Морі.

Передумови[ред. | ред. код]

Челентано виношував ідею зняти «Безумство Джеппо» ще з 1969 року, коли він оголосив про написання сценарію для Кастеллано і Піполо. У вересні 1970 року він повинен був поїхати в Марсель, щоб почати зйомки. Однак, як відомо, фільм вийшов на екрани лише 1978 року. Челентано став не лише режисером фільму, але й його сценаристом, продюсером та композитором. Сюжет фільму у багатьох сенсах є автобіографією Челентано. У фільмі артист представив себе глядачеві таким, яким він бачить себе в житті — знаменитим естрадним співаком, який знемагаючи під тягарем слави.

Сюжет[ред. | ред. код]

Джеппо (Адріано Челентано) — успішний співак, обожнюваний в Італії, а також відомий у Європі, хоче здобути успіх в Америці, де живе його кумир, Барбра Стрейзанд, яку він вважає найкращою співачкою у світі. Але незнання англійської стає йому на заваді перед вирушенням в Америку. Тоді він звертається до привабливої ​​вчительки англійської Джильди (Клаудія Морі), яка дає йому уроки. Щоразу, коли Джеппо з'являється у класі, учні буквально «падають в ноги» перед співаком, чого не помітно з боку Джильди.

Тим часом Джеппо викликає антипатію у трьох молодих людей, які намагаються його вбити. Співаку дивом вдалося вижити, після чого він вдаряється у віру і починає «проповідувати» на цьому тлі. Він навіть виголошує релігійну промову на горі, але публіка не надає цьому особливого значення. Публіка звертає увагу й приходить у захват лише тоді, коли він співає.

Джеппо завойовує любов Джильди, але вона ​​хоче, щоб він залишився з нею і не їхав до Америки. Натомість Джеппо все одно вирушає, і поки фотографи та репортери проводжають його на трапі літака, який летить до Америки, він хапає стюардесу в обійми і цілує її, показуючи, що він ставить успіх понад усе.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Оцінки[ред. | ред. код]

Ліві лапки Про мюзикл „Безумство Джеппо“ Челентано говорив: "Це мій фільм". Дійсно, тут все було зроблено ним самим. Сказати, що він зіграв у ньому головну роль, напевно, було б неточно: він просто намалював в стилі "кічу" автопортрет, представив глядачеві Челентано таким, яким він бачить себе сам — на екрані знаменитий естрадний співак, який знемагає під тягарем слави. Тільки любов молодої дівчини (Клаудія Морі) допомагає Джеппо (Адріано Челентано) зрозуміти, що почуття вище успіху і грошей — Г. Богемський „Феномен Челентано“, щорічник „Екран“ (1986)[1] Праві лапки

Музика[ред. | ред. код]

Докладніше: Geppo il folle

У 1978 році вийшов однойменний альбом «Geppo il folle», який містив саундтреки до фільму.

#НазваАвторТривалість
1.«Geppo»Крістіано Мінеллоно, Адріано Челентано, Тоні Міммс9:37
2.«Hello America»Даніеле Байма Бескет, Рональд Джексон3:58
3.«Happy to be dancing with you»Даніеле Байма Бескет, Рональд Джексон6:14
4.«Che cosa ti farei»Крістіано Мінеллоно, Даніеле Байма Бескет5:34
5.«(Please) Stay a little longer»Даніеле Байма Бескет, Рональд Джексон5:52
6.«Sei proprio tu (Don’t getme wrong)»Крістіано Мінеллоно, Рональд Джексон, Даніеле Байма Бескет5:46

Місця зйомок[ред. | ред. код]

У сцені, в якій Джеппо виступає на стадіоні (тобто на стадіоні Новара), статистами були шанувальники Челентано, які заплатили з власної кишені, щоб відвідати виступ співака та з'явитися у фільмі. Інша сцена показує виступ Джеппо на концерті в Брешії.

У фільмі представлені деякі персонажі з музичного світу, де грають самі себе: серед них Альберто Каріш і Доменіко Серен Гей, які за сюжетом намагаються переконати Джеппо заспівати їхню пісню.

Реліз[ред. | ред. код]

Як і у випадку з «Юппі-Ду» (1975), фільм ніколи не розповсюджувався на відео в Італії. Існують лише іноземні видання італійською мовою Cinelux, Mvp, Avm. З іншого боку, телевізійний показ фільму було скорочено приблизно на двадцять хвилин і частково змонтовано заново. 6 січня 2015 року на каналі Sky Cinema була показана ремастована та реставрована версія фільму.[2]

Використання[ред. | ред. код]

Кадри фільму були використані для створення відеокліпів до пісень «Il Re Degli Ignoranti» з однойменного альбому 1991 року та «Gelosia» з альбому «Io non so parlar d'amore» 1999-го.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Феномен Челентано. celentano.ru. Г. Богемський. 1986. Процитовано 13 вересня 2022 (рос.)
  2. Adriano Celentano, Geppo il folle e Che cosa ti farei. VIDEO [Архівовано 2022-09-13 у Wayback Machine.] ragusanews.com Процитовано 13 вересня 2022

Посилання[ред. | ред. код]