Бекасово I

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Станція Бекасово I

Велике кільце Московської залізниці
Київський напрямок МЗ
Московська залізниця
Селятино — Бекасово I (2)
Бекасово I — Нара (2)
Пожитково — Бекасово I (3)
Бекасово I — Бекасово-Сортувальне (4)
Москва

55°25′46″ пн. ш. 36°50′27″ сх. д. / 55.429611° пн. ш. 36.841083° сх. д. / 55.429611; 36.841083Координати: 55°25′46″ пн. ш. 36°50′27″ сх. д. / 55.429611° пн. ш. 36.841083° сх. д. / 55.429611; 36.841083
Рік відкриття 1923 (101 рік)
Попередня назва Бекасово
Колій 9
Платформ 2
Тип платформ(и) острівні
Форма платформи прямі
Відстань до Александров, км 233
Відстань до Москва-Пасажирська-Київська, км 61,5
Відстань до Нара, км 8
Код станції 180010 ?
Код «Експрес-3» 2000998 ?
Мапа
Бекасово I. Карта розташування: Московська область
Бекасово I
Бекасово I
Бекасово I на Вікісховищі

Бекасово I — вузлова станція на перетині Київського напрямку МЗ і Великого кільця Московської залізниці. Входить до Московсько-Смоленського центру з організації роботи залізничних станцій ДЦС-3 Московської дирекції управління рухом. За характером роботи є проміжною, за обсягом роботи віднесена до 3-го класу.

Більша частина станції розташована у поселенні Київський Троїцького округу Москви. Південно-західний край станції за шляхопроводом і колії Великого кільця знаходиться за межею Москви, у Наро-Фомінському міському окрузі Московської області.

Станція отримала назву за розташованій на захід, у Наро-Фомінському міському окрузі Московської області, присілку Бекасово.

Станція включає велику кількість сполучних ліній, що дозволяють рух в різних напрямках, в тому числі в об'їзд основної частини станції. Разом з сортувальною станцією Бекасово-Сортувальне утворює найбільший Бекасовський залізничний вузол.

Пасажирський рух[ред. | ред. код]

Працюють електропоїзди моторвагонного депо ТЧ-20 «Апрелівка»:

  • По радіальному напрямку в бік «старої» Москви (до Москва-Пасажирська-Київська або Апрелівки) і в бік Калузької області (кінцеві станції Нара (міста Наро-Фомінськ), Малоярославець, Калуга I). Тривалість поїздки від станції Бекасово I до станції Москва-Пасажирська-Київська становить близько 1 годину 5 хвилин —— 1 година 15 хвилин, до станції Нара — 10 хвилин. У кожну сторону електропотяги курсують в середньому 2 рази на годину. Є проміжною станцією.
  • Великим кільцем у північному напрямку (за годинниковою стрілкою) на Кубинку II, Поварово II і у південно-східному напрямку (проти годинникової стрілки) на Бекасово-Сорт. — Мачихіно — Хрести — Сандарово — Стовбової — Дєтково. Можна доїхати до пересадок на Ленінградський, Ризький, Білоруський (Смоленський), Курський напрямки. Станція Бекасово I є початковою/кінцевою для кількох електропоїздів Великого кільця.
  • є «прямі» електропоїзди з радіального Київського напрямку на Велике кільце, що прямують по деяким коліям станції, але не всі з них заїжджають до платформ станції з зупинкою.
    • Калуга I — Хрести (одна пара на добу), один з рейсів на добу Апрелівка — Дєтково здійснює зупинку на платформі. Другий при проходженні з Апрелівки або об'їжджає основну частину станції, прибуваючи по крайній південній колії (I колія ВМО) до низької платформи, або відразу прибуває до платформи з боку Апрелівки, здійснюючи стоянку зі зміною напрямку.
    • Москва-Київська — Бекасово-Сорт. / Хрести; інші рейси Апрелівка — Бекасово-Сорт. / Мачихіно / Стовбова / Дєтково здійснюють переїзд з Київського радіального на Велике кільце і зворотно сполучною лінією № 5 у північно-східній частині станції, не заїжджаючи до платформ.

На станції Бекасово I зупиняються всі електропоїзди, за винятком експресів. Також здійснюється тарифна зупинка швидкого потяга № 85/86 Москва — Климів.

Всі електропотяги радіального напрямку, що не мають на своєму маршруті Велике кільце, зупиняються тільки на високій острівнй платформі. Решта, як електропоїзди тільки по Великому Кільцю, так і «прямі» з Великого кільця з/на радіальний напрямок можуть використовувати як високу, так і низьку платформу.

З північно-західного боку розташовуються поселення і станційна будівля із залом очікування, колишньою квиткової касою і буфетом (нині — каса на високій платформі), з південно-східної — путівець (вул. Бекасовська) в основну частину поселення Київський (відстань — близько 2 км, між селищем і станцією Бекасово I курсує маршрутне таксі №  22).

Посилання[ред. | ред. код]

Попередня зупинка Лінія Наступна зупинка
Пожитково   Велике кільце Московської залізниці   Селище Київський
Попередня зупинка Лінія Наступна зупинка
Рассудово   Київський напрямок Московської залізниці   Зосимова Пустинь