Белліні (коктейль)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Коктейль Bellini в «Барі у Гаррі» (Венеція).

Белліні (англ. Bellini) — алкогольний коктейль, винайдений у Венеції в першій половині двадцятого століття, являє собою суміш ігристого вина (традиційно Просеко) та персикового пюре. Часто подається на святах — один з найпопулярніших коктейлів Італії. У наш час до персикового пюре замість ігристого вина можуть додавати джин, горілку або робити «Белліні» зовсім безалкогольний. Належить до того ж типу коктейлів, що і «Мімоза», «Россіні», «Тінторето». Класифікується як газований коктейль. Належить до офіційних напоїв Міжнародної асоціації барменів, категорія «Сучасна класика» (англ. Contemporary classics)[1].

Спосіб приготування[ред. | ред. код]

Склад коктейлю «Bellini»[2][3]:

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Сайт Міжнародної асоціації барменів. категорія «Сучасна класика» (англ.). iba-world.com. Архів оригіналу за 9 березня 2017. Процитовано 10 червня 2017 року.
  2. Коктейль Bellini на сайті Барменської асоціації Росії. barclass.ru (рос.). Архів оригіналу за 10 червня 2017. Процитовано 10 червня 2017 року.
  3. Bellini. Сайт Міжнародної асоціації барменів (англ.). iba-world.com. Архів оригіналу за 3 березня 2017. Процитовано 10 червня 2017 року.

Посилання[ред. | ред. код]