Честер Беннінгтон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Честер Беннінгтон
Chester Charles Bennington
Ім'я при народженні англ. Chester Charles Bennington
Псевдо Chazy Chaz
Народився 20 березня 1976(1976-03-20)
Фінікс, Аризона, США
Помер 20 липня 2017(2017-07-20) (41 рік)
Палос-Вердес Естейтс, Каліфорнія, США
·Самогубство через повішення
Країна  США
Місце проживання Палос-Вердес[d]
Діяльність rock singer, кіноактор, рок-музикант, автор пісень
Відомий завдяки як фронтмен Linkin Park
Alma mater Середня школа Джеймса Медісонаd і Greenway High Schoold
Знання мов англійська
Членство Linkin Park, Stone Temple Pilots, Dead By Sunrise, Grey Daze і Kings of Chaosd
Роки активності 1993—2017
Жанр нью-метал, альтернативний рок, альтернативний метал, реп-рок
Батько Lee Russell Benningtond[1]
У шлюбі з Талінда Беннінгтонd і Саманта Беннінгтонd
Діти (6[2]) Tyler Benningtond
Автограф
IMDb ID 1057933
Сайт www.cbennington.com

Че́стер Ча́рльз Бе́ннінгтон (англ. Chester Charles Bennington; 20 березня 1976, Фінікс20 липня 2017, Палос-Вердес Естейтс) — американський музикант, найбільш відомий як вокаліст рок-гурту Linkin Park.

Біографія[ред. | ред. код]

Дитинство і юність[ред. | ред. код]

Беннінгтон народився і виріс у Фініксі, штат Аризона. Його батько — детектив місцевої поліції, мати — медсестра. Спочатку він навчався в місцевій «Greenway High School», але через деякий час переїхав до Вашингтону, де 1994 року закінчив «Washington High School». У Честера було важке дитинство: сексуальні домагання зі сторони друга батьків, їхнє розлучення у 1987, після чого в 11 років він почав курити «травку», вживати наркотики і алкоголь. Після розлучення мама забрала його старшого брата Браяна і одну із сестер з собою. Честер залишився з батьком, який не звертав на нього особливої уваги, і сестрою, якої він майже не бачив вдома.

До 16 років він перепробував усі можливі види алкоголю і наркотиків. У 17 років Чес переїхав до мами, яка була настільки шокована його виглядом виснаженого наркомана, що заборонила синові виходити з дому. У нього продовжувалися «ломки», Честер продовжував пити. Незабаром, як сам визнавав, він перетворився в «абсолютно хронічного алкоголіка». У наступні роки алкоголізм все ще нагадуватиме про себе.

Початок кар'єри[ред. | ред. код]

Захоплення музикою врятувало Чеса від неминучої деградації. Він малював і писав вірші, а в 16 років заснував ґранджовий гурт Grey Daze. Чес був фанатом Depeche Mode, Stone Temple Pilots, Nirvana, що відбилося на його подальшій творчості.

У цей час до Grey Daze приходить відносна популярність: вони виступають у всіх міських клубах, їх альбом …No Sun Today непогано продається. Але брак зацікавленості в майбутньому колективу доводив до непорозумінь і сварок, зростаюче взаємне нерозуміння неминуче вело до розпаду групи. У результаті Честер пішов з групи.

Аби заробити собі на життя, Честер влаштувався офіціантом у Burger King. На роботу він їздив на скейті та спав на дірявому матраці. В цей же час він знайомиться зі своєю майбутньою дружиною Самантою. До 22 років Честер Беннінгтон став одруженим співробітником фірми з обслуговування цифрового устаткування з багатообіцяючими перспективами в будь-яких областях, окрім музики.

У Linkin Park[ред. | ред. код]

Докладніше: Linkin Park

На 23-й день народження Честер отримав демо-записи невідомого гурту Xero, які у свою чергу знайшли Чеса через спільних знайомих, їм був потрібний вокаліст. І Беннінгтон, залишивши все, що творилося у нього на святі, пішов у студію і наклав свій вокал на музику, аналогів якої він ще ніколи до цього не чув. Записавшись, наступного дня він подзвонив Майку Шиноді, творцеві Xero, і дав послухати те, що вийшло, йому телефоном. У наступну секунду Майк Шинода, не роздумуючи, сказав: «Коли ти зможеш приїхати до Лос-Анджелеса?». Музиканти затвердили нового вокаліста у складі. Один з кандидатів на участь у групі, почувши, як співає Честер, сказав: «ці хлопці зроблять велику помилку, якщо не приймуть його у групу…».

Честер з дружиною переїхали до Лос-Анджелеса. Після зміни складу потрібно було поміняти назву групи. Варіантом стало Hybrid Theory, але виявилося, що гурт з такою назвою вже є. Тоді Беннінгтон запропонував свою: він щодня їздив до хлопців через Лінкольн Парк, і після невеликих змін ім'ям групи стало Linkin Park.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Честер вперше одружився 31 жовтня 1996 року з Самантою Мері Оліт (нині Беннінгтон). 9 квітня 2002 року в них народився первісток, якого назвали Дрейвен Себастьян. Однак 29 квітня 2005 року Саманта подала на розлучення. Сина вона забрала з собою, але дозволила Чесові бачитися з ним. Другий його шлюб — з моделлю «Playboy» Таліндою Ен Бентлі 18.09.1976) — відбувся 31 грудня 2005 року. У цьому шлюбі 16 березня 2006 року народився другий син Беннінгтона, Тайлер Лі. 9 листопада 2011 року Талінда народила Честерові дівчаток — Лілі Ґрейз і Лайла Роуз. Також у Честера є двоє синів від попередніх стосунків з Елкою Бренд: рідний Джеймі (12.05.1996) і всиновлений Ісая (09.11.1997).

Акторська кар'єра[ред. | ред. код]

У фільмах «Адреналін» та «Адреналін 2: Висока напруга» Честер виконав епізодичні ролі: у першій частині зіграв наркомана, який дав головному герою стрічки епініфрин.

У 2010 році зіграв роль чоловіка-расиста Евана у фільмі Пила 7.[3]

Смерть[ред. | ред. код]

Лідер гурту Linkin Park вчинив самогубство 20 липня 2017 року на 41 році життя і помер. Тіло було виявлено близько 9 ранку, в приватному будинку співака в Палос Вердес Естейтс (передмістя Лос-Анджелеса).[4][5]

Особистість і переконання[ред. | ред. код]

На початку своєї кар'єри з «Linkin Park» Честер часто страждав від проблем зі здоров'ям, зокрема від проблем із зором (переніс операцію по корекції кришталика), був кілька разів госпіталізований. Деякий час через проблеми з алкогольною залежністю, Честер їздив в окремому від всієї групи автобусі. Честер — фанат тату і співвласник мережі тату-салонів Club Tattoo. Мав двох собак.

Честер Беннінгтон і Україна[ред. | ред. код]

12 червня 2012 року у складі гурту Linkin Park Честер Беннінгон дав концерт у місті Одеса.

Дискографія[ред. | ред. код]

Як вокаліст Linkin Park

Рік Альбом
2001 Hybrid Theory
2002 Reanimation
2003 Meteora
2003 Live in Texas
2004 MTV Ultimate Mash-Ups: Collision Course (feat. Jay-Z)
2007 Minutes to Midnight
2008 Road To Revolution — Live At Milton Keynes
2009 Out of Ashes
2010 A Thousand Suns
2012 Living Things
2014 The Hunting Party
2017 One More Light

Як вокаліст Dead by Sunrise

Рік Альбом
2005 Out of Ashes

Фільмографія[ред. | ред. код]

Рік Українська назва Оригінальна назва Роль
2006 Адреналін Crank Покупець в аптеці
2009 Адреналін 2: Висока напруга Crank: High Voltage Хлопець в голлівудському парку
2010 Пила 3D Saw 3D Еван

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Geni.com — 2006.
  2. http://www.tmz.com/2017/07/20/linkin-park-singer-chester-bennington-dead-commits-suicide/
  3. http://www.imdb.com/name/nm1057933/ [Архівовано 25 липня 2010 у Wayback Machine.] Честер Беннінгтон на Internet Movie Database
  4. Chester Bennington dead: Linkin Park singer 'dies aged 41'. Архів оригіналу за 20 липня 2017. Процитовано 20 липня 2017.
  5. Соліст LINKIN PARK покінчив з життям | MusicUkraine. musicukraine.net (укр.). Архів оригіналу за 24 липня 2017. Процитовано 20 липня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]