Берні (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Берні
Bernie
Жанр чорна комедія
Режисер Річард Лінклейтер
Продюсер Ліз Глоцер
Річард Лінклейтер
Девід Макфадзін
Сценарист Скіп Голландсворт
Річард Лінклейтер
На основі Texas Monthlyd
У головних
ролях
Джек Блек
Ширлі Маклейн
Меттью Макконехі
Оператор Дік Поуп
Композитор Грехем Рейнольдс
Кінокомпанія Millennium Entertainment
Дистриб'ютор Alchemy[d] і Netflix
Тривалість 104 хвилин
Мова англійська
Країна США США
Рік 2011
Кошторис 6 млн $
IMDb ID 1704573
bernie-the-movie.com

«Берні» (англ. Bernie) — чорна комедія Річарда Лінклейтера, що вийшла на екрани в 2011 році. Фільм заснований на реальних подіях, що мали місце в містечку Картейдж, штат Техас в 1996 році.

Зміст[ред. | ред. код]

Берні Тіде привітний чоловік середніх років, який проживає в невеликому американському містечку. Завдяки доброму відкритому характеру він став улюбленцем односельців.

Берні є власником похоронного бюро, він часто бачить горе людей, та гіркоту втрати. Він завжди готовий допомогти та втішити скорботних родичів, особливо якщо ними є зажурені вдовиці. Саме так він знайомиться з Марджорі Нуджент - багатою і стервозною дамою, що недавно втратила чоловіка.

Між нею і Берні незабаром зав'язується дружба, яка з часом переростає в роман. Спочатку все йде добре, але потім жінка починає стежити за кожним кроком свого обранця і постійно втручатися в його життя. Берні доводиться терпіти тотальний контроль, регулярні істерики і напади ревнощів з боку коханої. Згодом терпінню приходить кінець.В один день Берні не витримав і застрелив Мардж. Дев'ять місяців він приховував її смерть від жителів маленького містечка. Коли ж стало відомо про вбивство і Берні почали судити, все містечко постало на його захист.

Кінострічка сповнена прекрасного тонкого гумору, однак, вона набагато серйозніша ніж може здатися спочатку. Це не просто комедія - це фільм, що змушує глядача задуматися над існуючим станом речей, зіткненням громади та закону, мотивами вчинків людей.

Ролі[ред. | ред. код]

Премії[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]