Благодійний фонд Семена Семенченка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Благодійний фонд Семена Семенченка
Дата заснування 13 січня 2015 року
Тип Благодійна організація
Голова Гоцуцов Дмитро Миколайович
Адреса 02140, Київ проспект Миколи Бажана буд. 10, офіс 3б
Офіційний сайт semenchenko-fond.com.ua

Благодійна організація «Благодійний фонд Семена Семенченка» — українська благодійна неурядова організація. Фонд був заснований 13 січня 2015 року за ініціативою народного депутата Верховної Ради України, почесного командира 2-го Батальйону спеціального призначення «Донбас» Семена Семенченка[1].

Місія фонду[ред. | ред. код]

Стати платформою, яка розробляє соціальні моделі для подальшого застосування їх на державному рівні.

Мета фонду[ред. | ред. код]

Головною метою фонду є здійснення благодійної діяльності, що спрямована на сприяння становленню людей нового покоління — професійних, патріотичних, етнічних українців, які турбуються про розвиток демократії та соціальної справедливості в суспільстві. Діяльність фонду та його програми реалізуються конкретними справами, проєктами та програмами, що підтримують бійців, їхні сім'ї, захищають та розвивають дітей і молодь за рахунок благодійних, спонсорських внесків та пожертвувань у вигляді фінансових, матеріальних ресурсів та благодійних послуг[1].

Органи управління фондом[ред. | ред. код]

Органами управління фонду є: Загальні збори учасників, Президент фонду та Наглядова рада. Президент благодійного фонду — Гоцуцов Дмитро Миколайович[2].

Основні напрями діяльності фонду[ред. | ред. код]

1. Забезпечення добровольчих рухів необхідними засобами захисту[3].

2. Матеріальна допомога хворим бійцям ООС[4].

3. Забезпечення патріотичного виховання молоді[5].

4. Сприяння соціальній реабілітації та адаптації бійців ООС, переселенців та їхніх сімей[6][7][8].

5. Участь у розвитку регіональних програм, у тому числі освітніх, що сприяють розвитку місцевого самоврядування.

6. Організація благодійних заходів різних напрямів, спрямованих на інформування населення про наявні в суспільстві проблеми.

7. Допомога громадянам, які постраждали внаслідок стихійного лиха, екологічних, техногенних та інших катастроф, внаслідок соціальних конфліктів, нещасних випадків, а також жертвам репресій, біженцям[9][3].

Проекти[ред. | ред. код]

Цивільна оборона[ред. | ред. код]

Соціальний проект «Цивільна оборона» — патріотичне виховання школярів (10-11 клас) і спосіб дати їм базові знання про військову справу. Сформувати мотивацію до самостійного пошуку необхідної інформації, підвищити пізнавальну активність підлітків при вивченні військової справи.

Мета проекту — зробити так, щоб підліток відчував причетність з військовою славою героїв, які захищали або захищають нашу батьківщину. Щоб кожен підліток в зоні Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Луганської областей знав свої дії у випадку, якщо відбудеться ситуація захоплення в його місті[5][10][11].

Реабілітація та соціалізація сімей бійців АТО та ООС та переселенців[ред. | ред. код]

У рамках проекту розроблено трьохступеневий метод реабілітації:

1. Соціалізація (шляхом здійснення поїздок на декілька днів та більш тривалих поїздок (10-14 днів), в рамках яких учасники мають можливість спілкуватися, відвідувати різноманітні екскурсії разом зі своїми дітьми, під час поїздки брати участь у бізнес-тренінгах, лекціях із психології тощо);

2. Активність (задійснення учасників програми, як організаторів поїздок та волонтерів на різноманітних заходах тощо);

3. Матеріальна допомога (гуманітарні продуктові розсилки, пошук нового житла для переселенців з зони проведення АТО і оплата його оренди)[6][7][8][12][13].

Компенсація оренди житла для малозабезпечених сімей переселенців[ред. | ред. код]

Проект спрямооний на допомогу сім'ям бійців-переселенців, які перебувають у скрутному становищі та потребують невідкладної допомоги.

Мета проекту — допомогти переселенцям соціально адаптуватись на новому місці та повернутись до повноцінного життя[9][3][14].

Забезпечення дітей бійців АТО та ООС шкільною формою[ред. | ред. код]

Фонд безкоштовно до 1 вересня 2015 року підготував шкільну форму для дітей бійців АТО.

Мета проекту — підтримати дітей, батьки яких є захисниками нашої держави, щоб вони відчули, що вони діти героїв України[15][16][17][18][19].

«Схід та Захід разом». Платформа для обміну знаннями про традиції, культуру, історію між школами різних регіонів України[ред. | ред. код]

Зовнішні відеофайли
 На два дні до Львова приїхали учні зі Слов’янська на YouTube // Zaxid.Net TV, 16 жовтня 2015

Мета проекту – показати учням на власні очі, якими насправді є інші регіони України. Проект — це, насамперед, культурний обмін ідеями, ініціативами між школами, спілкування між школярами, через що прокладається шлях до ініціативності і батьків. Саме культурна платформа дає можливість для жителів усіх куточків України всіх віків і соціальних верств відчути себе єдиним народом[20][21][22][23].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Про нас: Офіційний сайт Благодійного фонду Семена Семенченка. Архів оригіналу за 16 вересня 2015. Процитовано 28 вересня 2015.
  2. код ЄДРПОУ 39581160 (ukr) . МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ. Архів оригіналу за 20 вересня 2016.
  3. а б в Zaxid.net: «Ми запам'ятовуємо всі слова і вчинки політиків» Розмова з командиром штурмової роти батальйону «Донбас». Архів оригіналу за 8 жовтня 2015. Процитовано 28 вересня 2015.
  4. Маяк.org.ua: Семен Семенченко в Одессе: о возможном главе Генштаба, «откупе» и обороне городов. Архів оригіналу за 30 вересня 2015. Процитовано 28 вересня 2015.
  5. а б Fin.Org.Ua: Урок гражданской обороны совместно с ветеранами батальона «Донбасс»
  6. а б Gazeta.ua: Родини бійців АТО подорожували Черкащиною. Архів оригіналу за 21 серпня 2015. Процитовано 28 вересня 2015.
  7. а б Канал новин «24»: Для дітей бійців АТО організували екскурсію задля реабілітації
  8. а б Інформаційний портал «Голос України»: У Запоріжжі відбувся тур у рамках реабілітації сімей учасників АТО. Архів оригіналу за 5 березня 2016. Процитовано 28 вересня 2015.
  9. а б МЕТА — Україна: «Благотворительный фонд Семена Семенченко» компенсирует аренду жилья переселенцам. Архів оригіналу за 3 жовтня 2015. Процитовано 28 вересня 2015.
  10. Офіційний сайт Благодійного фонду Семена Семенченка: Бесплатный тренинг «Гражданская оборона»[недоступне посилання з червня 2019]
  11. Офіційна сторінка Благодійного фонду Семена Семенченка у Facebook: Бесплатный тренинг «Гражданская оборона»
  12. Офіційний сайт Благодійного фонду Семена Семенченка: Друзья! Вот такой отзыв получили мы после последней поездки в Черкассы от семьи нашего героя[недоступне посилання з червня 2019]
  13. Офіційний сайт Благодійного фонду Семена Семенченка: Начало лета, детские каникулы, что может быть прекрасней для детей – отдых, море, лес!!!. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 28 вересня 2015.
  14. Офіційний сайт Благодійного фонду Семена Семенченка: Программа по компенсации арендуемого жилья[недоступне посилання з червня 2019]
  15. Финансовый портал Fin.Org.UA: Школьная форма в подарок ВСЕМ школьникам и школьницам бойцов АТО. Архів оригіналу за 24 вересня 2015. Процитовано 28 вересня 2015.
  16. LBR Лаборатория правды: Завтра С.Семенченко поведет старшего сына в первый класс[недоступне посилання з червня 2019]
  17. Офіційний сайт Благодійного фонду Семена Семенченка: Семьи батальона Донбасс![недоступне посилання з червня 2019]
  18. Офіційна сторінка Благодійного фонду Семена Семенченка у Facebook
  19. Офіційна сторінка Благодійного фонду Семена Семенченка у Facebook
  20. Zaxid.net: На два дні до Львова приїхали учні зі Слов'янська. Архів оригіналу за 17 жовтня 2015. Процитовано 21 жовтня 2015.
  21. ТРК Львів: Школярі зі Слов'янська відвідали Львів. Архів оригіналу за 27 жовтня 2015. Процитовано 21 жовтня 2015.
  22. Щоденний Львів: Сьогодні для школярів зі Львова й Слов'янська проведуть спільний урок інформатики. Архів оригіналу за 23 вересня 2020. Процитовано 21 жовтня 2015.
  23. Львів Відкритий Для Світу: Школярі зі Слов'янська відвідали Львів та познайомились з місцевими учнями. Архів оригіналу за 5 березня 2016. Процитовано 21 жовтня 2015.

Посилання[ред. | ред. код]

Зовнішні відеофайли
 Семен Семенченко - о благотворительном фонде на YouTube // VideoBlog Semenchenko, 29 квітня 2015