Благодійний фонд Родини Жебрівських

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Благодійний фонд Родини Жебрівських»
Засновано 2011
Розташування Київ
Голова Жебровська Філя Іванівна

«Благодійний фонд Родини Жебрівських» — всеукраїнська благодійна організація, заснована у 2011 році.[1]

Фонд заснований в 2011 році. Засновник — Жебровська Філя Іванівна[2] — український економіст, науковець і підприємець, голова наглядової ради ПАТ «Фармак».

Діяльність[ред. | ред. код]

Основні напрями роботи Благодійного фонду Родини Жебрівських – освітня, оздоровча та культурна діяльність. Під час війни пріоритетом Фонду є допомога армії, яку він активно надає з 2014 року. [3]

Допомога силам оборони і безпеки

Переважно Фонд не просто виділяє гроші, а сам закуповує і передає необхідне на передову. Було надано БПЛА різних модифікацій, автівки, оптичні прилади, генератори, радіостанції, ліки, медичне обладнання, бронежилети тощо.[4]

З початку повномасштабного вторгнення на травень 2023 року допомога армії склала понад понад 80 млн грн.

У 2014 році фонд виділив більше 6 мільйонів гривень на підтримку української армії.[4]

Допомога школам та іншим навчальним закладам

З початку створення Фонд надавав підтримку школам обладнанням, ремонтами тощо. Під час війни значна частину допомоги спрямували на облаштування укриття у школах.

Допомога у вигляді лікарських препаратів, обладнання лікувальним установам та фізичним особам в лікуванні

Фонд багато співпрацює з лікарнями, надає допомогу у вигляді ліків та обладнання, а також допомогу онкохворим.

Зараз Фонд надає допомогу важкопораненим військовим, яким необхідне лікування та реабілітація.

Допомога у відновленні історико-культурної спадщини, пам’яток історії та культури

Одним із найвідоміших об’єктів, що реконструювався на кошт «Благодійного фонду родини Жебрівських» був костел Святого Миколая у центрі Києва.

У 2019 році фонд виділив 1,3 мільйона доларів на будівництво першого Музею Голодомору у світі.[5]

У березні 2020 фонд виділив 10 млн грн на протидію поширенню коронавірусу 2019-nCoV (COVID-19)[6], а також, разом із релігійною Місією «Карітас-Спес» забезпечили священиків Київсько-Житомирської дієцезії Римо-католицької церкви масками та індивідуальними дезрозчинами.[7]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Андрій. «Благодійний фонд родини Жебрівських» виділяє 10 млн грн на протидію поширенню коронавірусу. Журнал Бізнес (uk-ua) . Процитовано 27 травня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  2. ВБО "Благодійний фонд родини Жебрівських". YouControl. Процитовано 30 березня 2020.
  3. Позиція: Еволюція благодійності: як повномасштабна війна змінила пріоритети більшості українців. nv.ua (укр.). Процитовано 14 липня 2023.
  4. а б «Фармак» надав допомогу Армії на понад 45 млн грн | Фармак. farmak.ua (uk-UA) . Процитовано 14 липня 2023.
  5. «Фармак» підтримав створення першого Музею Голодомору у світі. 032.ua - Сайт міста Львова (uk-UA) . Архів оригіналу за 2 листопада 2020. Процитовано 27 травня 2020.
  6. «Благодійний фонд родини Жебрівських» виділяє 10 млн грн на протидію поширенню коронавірусу. Бізнес. 17 березня 2020. Процитовано 30 березня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  7. Допомога та збір коштів на маски та дезінфектори для священиків. Католицький Медіа-Центр. 25 березня 2020. Архів оригіналу за 27 січня 2021.