Бочкарьова Наталія Володимирівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Наталія Бочкарьова
рос. Наталья Владимировна Бочкарёва

Наталія Бочкарьова в 2021 році
Ім'я при народженні рос. Наталья Владимировна Бочкарёва
Народилася 25 липня 1980(1980-07-25) (43 роки)
Горький, РРФСР, СРСР
Громадянство  Росія
Діяльність акторка, ведуча, співачка, телеведуча
Alma mater Нижньогородське театральне училищеd
Роки діяльності 1998 — тепер. час
Діти Іван Борисов, Марія Борисова
IMDb nm4284119

CMNS: Наталія Бочкарьова у Вікісховищі

Бочкарьо́ва Ната́лія Володи́мирівна (нар. 25 липня 1980, Нижній Новгород, РРФСР) — російська актриса театру і кіно, телеведуча, співачка, режисер, співачка, художник[1].

Засновник дитячої школи-студії, спрямованої на розвиток творчих здібностей у віці від 4 до 17 років[2]. Є ученицею РГХПУ ім. С. Г. Строганова, а також членом Євразійського союзу художників[3].

Життєпис[ред. | ред. код]

Дитинство[ред. | ред. код]

Наталія Бочкарьова народилася 25 липня 1980 року в місті Горькому (нині Нижній Новгород). У дитинстві артистка відвідувала заняття в школі для балерин, співала в хорі. Але школу для дочки батьки вибрали серйозну (Школа № 129 міста Горького): в старших класах Наталя вже вивчала бухоблік, економіку, готувалася стати підприємцем. В інтереси школярки входили модельний бізнес і журналістика. Наталя відвідувала всі заходи в місті, роблячи статті на цю тему, але в один прекрасний момент познайомилася зі світом кіно. У 16-річному віці Бочкарьова стала студенткою Нижегородського театрального училища.

Сім'я[ред. | ред. код]

Наталія Бочкарьова народилася в звичайній родині. Батько (Володимир) працював в автомобільному цеху, а мати (Валерія) працювала бухгалтером. Через 6 років після народження актриси, на світ з'явилася її молодша сестра Надія. Оскільки батьки постійно були зайняті роботою, Наталю та її молодшу сестру Надю виховувала тітка. У 2001 році від серцевого нападу померла мати Наталії Бочкарьової, а через 5 років в 2006 році з життя пішов і її батько.  В цей час Наталя вже вчилася в Москві. Вона змушена була підробляти офіціанткою в нічному клубі" Б2", відсилаючи більшу частину зарплати тітці в Нижній Новгород — жінка виховувала 13-річну Надю. Пізніше сестра переїхала до Наталії в Москву.

Освіта[ред. | ред. код]

Закінчивши школу, Наталя вступила в Нижегородське театральне училище. Дівчинка поступила відразу. Правда, навчання в училищі було нелегким. Багато часу доводилося витрачати тільки на дорогу. Але, незважаючи на таку завантаженість, Наталя встигала підробляти журналісткою в місцевій газеті — вона писала статті про знаменитостей, які приїжджали в Нижній Новгород. Працювати в газеті її умовив колишній афганець, який втратив на війні обох ніг, журналіст за професією. Першу статтю Бочкарьова написала про Євгена Петросяна. Їй вдалося з ним познайомитися, і метр навіть запросив її в Москву, на екскурсію по студії «Сміхопанорами».

Початок театральної кар'єри[ред. | ред. код]

Після закінчення школи-студії МХАТ в 2002 році Наталія працювала в «МХТ ім. Чехова», в спектаклях" Кабала святош", « Зображуючи жертву», і багатьох інших. У Московському театрі-студії Олега Табакова молода актриса була зайнята у виставі" на дні " в ролі Василини. Як і всі актори «Табакерки», вона віддавала 10 % свого гонорару від зйомок у кіно, рекламі та серіалах до бюджетного фонду театру. Після декількох років роботи їй довелося піти з театру — вона відмовилася грати роль жінки-наркоманки, в одній зі сцен розчленовувала свою дочку. «Это шло вразрез с моими принципами», — згадує Наталя.

Творчість[ред. | ред. код]

Ролі в театрі[ред. | ред. код]

Театр-студія Олега Табакова

«На дні» (М. Горький) — Василиса

Московський Художній театр імені А. П. Чехова

«Зображуючи жертву»

«Кабала святош»

«Трохи ніжності»

«Нуль»

«Остання жертва» (О. М. Островський) — Ірен (Ірина Лаврівна Півокурова)

«Ретро» — Людмила

«Скрипка і трошки нервово»

«Татуйована троянда» — Флора

«Тероризм»

«Я її люблю»

«Результат на обличчя»

Продюсерський центр Сергія Лаврова

«Російське лото». (Режисер А. Бібілюров)

«Арт-Партнер XXI»

«День Палтуса»

Музичні треки[ред. | ред. код]

2018 р. — «Йди геть» (рус. «Убирайся»)

2019 р. — «Мартіні» (рус. «Мартини»)

2020 р. — «Моя історія» (рус. «Моя история»)

Скандал[ред. | ред. код]

Скандал. У ніч з 28 на 29 вересня 2019 року актриса була затримана за зберігання кокаїну. В ході слідства повністю визнала провину і розкаялася.

20 січня 2020 Преображенський суд Москви призначив штраф в 30 тисяч рублів і припинив кримінальну справу. Дізнавач вказав, що Бочкарьова загладила провину «шляхом переказу коштів у благодійний фонд Євгена Воскресенського»

Санкції[ред. | ред. код]

Бочкарьова Наталія публічно підтримувала путінський режим.[4]

19 жовтня 2022 року додана до списку підсанкційноих осіб України[5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Наталья Бочкарева (Русский) . Архів оригіналу за 8 червня 2011. Процитовано 2 січня 2023.
  2. Школа-студия Натальи Бочкарёвой — Школа-студия Натальи Бочкарёвой (ru-RU) . Процитовано 2 січня 2023.
  3. «Мои строгановские пленэры» выставка картин актрисы театра …. gorodzovet.ru (рос.). Архів оригіналу за 1 січня 2023. Процитовано 2 січня 2023.
  4. БОЧКАРЬОВА Наталья Володимирівна - біографія, досьє, активи | Війна і санкції. sanctions.nazk.gov.ua (укр.). Процитовано 25 березня 2023.
  5. УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №726/2022 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 жовтня 2022 року «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».