Брагинівська сільська громада

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Брагинівська сільська громада
Основні дані
Країна Україна Україна
Область Дніпропетровська область
Район Синельниківський район
Утворена 12 червня 2020 року
Адмін. центр Богинівка
Територія та населення
Площа 287,4 км²
Населення 3974 осіб
Населені пункти
Міста 0
Смт 0
Села 18
Селища 0
Органи влади
Рада Брагинівська сільська рада
Голова громади Василь Григорович Сінгур

Мапа

Брагинівська сільська територіальна громада — територіальна громада в Україні, у Синельниківському районі Дніпропетровської області, з адміністративним центром у селі Богинівка.

Загальна інформація[ред. | ред. код]

Площа території — 287,4 км², населення громади — 3 974 особи (2020 р.)[1].

Створена у 2020 році, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України № 709-р від 12 червня 2020 року «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Дніпропетровської області», шляхом об'єднання територій та населених пунктів Брагинівської, Олександропільської, Осадченської та Хорошівської сільських рад Петропавлівського району Дніпропетровської області[2].

Населені пункти[ред. | ред. код]

До складу громади увійшли села Богдано-Вербки, Богинівка, Водяне, Добринька, Зелений Гай, Коханівка, Нововербське, Новодмитрівка, Озерне, Олександрівка, Олександропіль, Осадче, Сонцеве, Старий Колодязь, Товсте, Успенівка, Хороше та Шевченка[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Брагинівська територіальна громада. Загальна інформація. https://decentralization.gov.ua/. Процитовано 10 січня 2021. 
  2. Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Дніпропетровської області. Офіційний портал Верховної Ради України. Архів оригіналу за 7 січня 2021. Процитовано 10 січня 2021. 
  3. Брагинівська сільська об’єднана територіальна громада. https://decentralization.gov.ua/. Архів оригіналу за 12 січня 2021. Процитовано 10 січня 2021. 

Посилання[ред. | ред. код]