Браян Герберт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Браян Герберт
Brian Herbert
Браян Герберт
Ім'я при народженні Браян Патрік Герберт
Народився 29 червня 1947(1947-06-29) (76 років)
Сієтл, штат Вашингтон
Громадянство США США
Діяльність прозаїк-романіст, письменник, письменник наукової фантастики, прозаїк
Alma mater Університет Каліфорнії (Берклі)
Мова творів англійська
Жанр Наукова фантастика
Magnum opus Хроніки Дюни
Батько Френк Герберт
Сайт: brianherbertnovels.com

CMNS: Браян Герберт у Вікісховищі

Браян Патрік Герберт (англ. Brian Patrick Herbert, 29 червня 1947) — американський письменник-фантаст, проживає у штаті Вашингтон, США. Старший син знаменитого письменника-фантаста Френка Герберта.

Творчість[ред. | ред. код]

У 1999 році Браян Герберт випустив у співавторстві з Кевіном Андерсоном роман «Дюна: Дім Атрейдесів» (англ. Dune: House Atreides), який став першою книгою нової трилогії про світ «Дюни». Дія трилогії «Прелюдія до Дюни» розгортається за 40 років до початку подій, описаних в першому романі про Дюну. Другий і третій роман трилогії носять назви «Дюна: Дім Харконненів» (англ. Dune: House Harkonnen) і «Дюна: Дім Корріно» (англ. Dune: House Corrino). Перш ніж приступити до написання нових книг про Дюну, Браян ретельно вивчив всі 6 книг оригінальної саги і склав масивний «Покажчик Дюни» (англ. Dune Concordance).

Слідом за «Прелюдією до Дюни» послідувала нова трилогія «Легенди Дюни» (романи «Дюна: Батлеріанский Джихад», «Хрестовий похід проти машин», «Битва за Корріно»), що переносить читача на 10000 років тому від подій оригінального роману, за часів Батлеріанского Джихаду — великої війни людей і мислячих машин.

У 2006—2007 роках Браян Герберт і Кевін Андерсон, спираючись на чернетки Френка Герберта, випустили дилогію, яка продовжує «Капітула Дюни» і завершує Хроніки Дюни — це романи «Мисливці Дюни» і « Піщані черви Дюни». У планах авторів дописати черговий цикл — «Герої Дюни».

Премія[ред. | ред. код]