Бретт Даверн

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бретт Даверн
Народився 16 березня 1983(1983-03-16) (41 рік)
Едмондс, Сногоміш, Вашингтон, США
Громадянство  США
Діяльність актор, кіноактор, телеактор
Alma mater Edmonds Woodway High Schoold (2001)[1] і American Musical and Dramatic Academyd
Роки діяльності 2006 — тепер. час
IMDb nm2044985

Бретт Даверн (Brett Davern, народився 16 березня 1992, Едмондс, США) — молодий американський актор, найбільш відомий телеглядачам як виконавець ролі Джейка в популярному молодіжному серіалі «Незграбна». Крім того, Бретт Даверн знявся більш, ніж у 20 фільмах різного жанру і формату.

Творчий шлях[ред. | ред. код]

Про кар'єру кіноактора Бретт мріяв з дитинства. Будучи школярем, він їздив до спеціального акторського табору, а коли прийшов час вибирати професію, почав відвідувати акторські курси Американської музичної і драматичної академії.

Бретт знімається в кіно з 18 років. Вперше він потрапив на екрани як актор третього плану в серіалі «CSI: Маямі», з якого починали багато молодих американських акторів. З часом Даверна стали помічати як талановитого актора і брати на більш серйозні ролі. Найбільший пік популярності Бретта припав на період з 2011 року, коли на екрани вийшла драматична комедія «Незграбна» з його участю. У цьому американському серіалі Бретту дісталася роль «гарного хлопця» Джейка, друга, а пізніше і бойфренда головної героїні. Серіал набув великої популярності серед підлітків і молоді, а разом з тим зріс рейтинг і Бретта Даверна.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]