Буковиця

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гірськолижний курорт
Буковиця
Зима 2016

Координати 49°16′23″ пн. ш. 23°27′03″ сх. д.H G O

Країна  Україна
Регіон Львівська область
Місто Борислав
Дата заснування 2016
Перша згадка 1906
Висота над рівнем моря 564 м
Часовий пояс UTC+2
Поштовий індекс 82300
Офіційний сайт bukovytsia.com
Буковиця. Карта розташування: Україна
Буковиця
Буковиця
Буковиця (Україна)
Буковиця. Карта розташування: Львівська область
Буковиця
Буковиця
Буковиця (Львівська область)
Мапа

Буковиця — сучасний гірськолижний комплекс України, що знаходиться в Східних Бескидах карпатських лісів. Розташований в місті Борислав на невеликій відстані від таких популярних курортів як Трускавець (7 км) та Східниця (17.5 км). Перші згадки про заняття зимовими видами спорту на схилах комплексу з’явилися ще за Австро-Угорської імперії, а 5 січня 2016 року відбулось офіційне відкриття ГК «Буковиця». Трохи пізніше було споруджено, окрім бугельних, також крісельний підйомник.

Географія[ред. | ред. код]

Найвищою точкою гірськолижного комплексу є схил гори Буковиця, з висотою 564 метри над рівнем моря (висота самої гори 625 м). Комплекс розташований в районі Тустановичі у місті Бориславі Львівської області.

Витяги та траси[ред. | ред. код]

Траси гірськолижного курорту споруджено на однойменній горі Буковиця. Схили трас розташовані з північної сторони та максимально захищені від потрапляння на них сонячних променів, а це сприяє продовженню тривалості гірськолижного сезону. Максимальна протяжність траси складає 1050 метрів, максимальний перепад висоти – 160 метрів. Також траси обладнані великою кількістю снігових гармат, а до безпечного та приємного катання схили готуються за допомогою спеціальної техніки та відповідають усім міжнародним нормам і стандартам.

На трасах ГК «Буковиця» розміщено три витяги:

Leithner-Poma – 800 метрів

Doppelmayr – 700 метрів

Tatrapoma – 300 метрів

Гірськолижна школа[ред. | ред. код]

Гірськолижна школа - заснована в січні 2016 року та функціонує на території комплексу "Буковиця". Навчання проводиться інструкторами з гірських лиж та сноубордингу, а гнучка система навчання підійде для людей усіх вікових категорій. В залежності від рівня майстерності гірськолижника чи сноубордиста підбирається програма навчання з різним рівнем складності, а саме:

- Діти

- Початківці

- Досвідчені лижники

- Експерти.

Спортивний клуб «Бориславська Сніжинка»[ред. | ред. код]

На схилах гірськолижного комплексу «Буковиця» відновив роботу дитячий спортивний клуб «Бориславська сніжинка». Ця гірськолижна школа має славну історію, гарні традиції, досвідчених тренерів та якісну сучасну базу. Основна мета клубу - виховати здорове та сильне покоління майбутніх чемпіонів.

В СК «Бориславська сніжинка» маленьких лижників та сноубордистів можна приводити вже з чотирирічного віку, діти займатимуться на якісних трасах, які сертифіковані за міжнародними стандартами безпеки. Навчають дітей кваліфіковані тренери, що обов’язково мають досвід роботи з дітьми та відповідну освіту. Графіки тренувань підбираються з урахуванням режиму занять у загальноосвітніх школах. Найбільш здібні та успішні спортсмени зможуть відстоювати честь клубу на всеукраїнських змаганнях з гірськолижного спорту.

Фотогалерея гірськолижного комплексу "Буковиця"[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]