Бібліотека імені Олександра Довженка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бібліотека імені О. П. Довженка
Країна:  Україна
Тип: доросла
Назва на честь: Олександр Довженко
Розташування Солом'янський район
Адреса Київ, Західна вулиця, 11
Заснована 1974
Фонди: ~ 21 400 видань
Читачів: ~ 3000 читачів
Завідувач: Голубенко Юлія Павлівна
Штат: 5 працівників
Площа приміщень: 416 квадратний метр
Сайт: dovlib.blogspot.com
Фасад

Бібліотека імені Олександра Довженка — бібліотека в Солом'янському районі міста Києва. Розташована за адресою Західна вулиця, 11.

Бібліотечні будні

Історія[ред. | ред. код]

Заснована 20 вересня 1974 року. 1984 року бібліотеці присвоєно ім'я видатного українського письменника, кінорежисера О. П. Довженка. Ім'я було присвоєно з нагоди 90-річчя від дня народження та з урахуванням особистої причетності до історії району.

Площа приміщення бібліотеки — 416 м², книжковий фонд — 21,4 тисяч примірників. Щорічно обслуговує 3,0 тисяч користувачів. Кількість відвідувань — 17,0 тисяч, книговидач — 58,0 тисяч примірників.

Бібліотека обслуговує мешканців свого мікрорайону, навчальні заклади, інші організації району. Акумулює і надає в користування інформацію про О. П. Довженка, дає можливість навчальним закладам проводити вивчення його творчості в залі експозицій, популяризує творчу спадщину письменника, літературу з питань мистецтв.


Структура: абонемент, читальний зал, зал експозицій «Довженко на Шулявці», кінозал, дитяча зона, територія для майстер-класів.

Посилання[ред. | ред. код]