Біляївка (футбольний клуб)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Біляївка»
Повна назва Футбольний клуб
«Біляївка»
Засновано 2002
Населений пункт Біляївка, Україна Україна
Стадіон
Президент Україна Михайло Бухтияров
Ліга Чемпіонат Одеської області
Домашня


«Біляївка» — аматорський український футбольний клуб з однойменного міста. Виступає в чемпіонаті та кубку Одеської області.

Історія[ред. | ред. код]

Команду було засновано в 2002 році в місті Біляївка. Вже в своєму дебютному сезоні біляївці заявилися на чемпіонат області, де посіли високе 3-тє місце, а в обласному кубку дійшли до 1/2 фіналу. Наступного сезону ФК «Біляївка» оформила «золотий дубль», перемігши як у чемпіонаті та і в кубку області. У 2004 році біляївці тріумфували в кубку, а в чемпіонаті — в останньому турі втратили перше місце й завоювали срібні медалі першості. У 2005 році «Бііляївка» була другою як у чемпіонаті, так і в кубку області.

У 2006 році керівництво клубу вирішило заявити команду до аматорського чемпіонату України. Напередодні старту біляївців в турнірі на посаду головного тренера команди було запрошено Івана Жекю, під керівництвом якого клуб посів високе 6-е місце в цьому турнірі серед 24-х команд-учасниць. У 2007 році Іван Жекю залишив посаду головного тренера, через зміну тренера «городяни» в обласному чемпіонаті посіли 2-е місце, а в кубку області вилитіли вже на стадії 1/2 фіналу. На початку 2008 року Жекю повертається на посаду головного тренера. У 2008 році біляївці в останньому турі виривають перемогу в чемпіонаті Одещини, але в кубку області припиняють боротьбу, як і минулого року, в півфіналі.

Досягнення[ред. | ред. код]

ДЮСШ та молодіжна команда[ред. | ред. код]

У місті функціонує ДЮСШ, яка активно співпрацює з ФК «Біляївкою». З 2006 року її очолив Іван Жекю. Дитячі команди 1994/95 та 1995/96 років народження, сформовані на базі ДЮСШ, виграли першість України серед сільських команд під назвою «Даруємо радість дітям».

Друга команда «Біляївки» бере участь у першості Біляївського району, вкомплектована ця команда переважно з молодих футболістів (17-18 років).

Відомі гравці[ред. | ред. код]

Відомі тренери[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Фк «Біляївка» – володар кубка області. Архів оригіналу за 22 січня 2018. Процитовано 21 січня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]