Біля моря (фільм, 2004)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Біля моря
Beyond the Sea
Жанр біографічний фільм
музичний фільм
драма
Режисер Кевін Спейсі
Продюсер Кевін Спейсі, Dana Brunettid, Arthur Friedmand, Jan Fantld і Andy Patersond
Сценарист Кевін Спейсі
Льюїс Колік
У головних
ролях
Оператор Едуардо Серра
Композитор Боббі Дарін
Кінокомпанія Lions Gate Films
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 118 хвилин
Мова англійська
Країна США США
Німеччина Німеччина
Велика Британія Велика Британія
Рік 2004
Кошторис 24 млн. $
IMDb ID 0363473

«Біля моря» (англ. Beyond the Sea, США, Німеччина, Велика Британія, 2004) — фільм американського актора і режисера Кевіна Спейсі, заснований на біографії американського співака і музиканта Боббі Даріна.

Зміст[ред. | ред. код]

Боббі Дарін, 1972 рік

Дарін влаштовує святковий концерт, присвячений десятиріччю роботи в шоу-бізнесі. Під час підготовки до концерту він зустрічає самого себе в дитинстві. Разом вони згадують своє життя. Ці спогади включають в себе і смерть Боббі. Життя Дарина представляється глядачеві як концерт, кіно, шоу. Драматичну нитку розповіді час від часу переривається музичними вставками з піснями і танцями, характерними для мюзиклу.

У дитинстві Боббі жив у Бронксі зі своєю сестрою Ніною, її чоловіком і зі своєю мамою. Лікарі виносять йому смертний вирок: смертельна хвороба не дозволить Боббі дожити навіть до п'ятнадцяти років. Мати хлопчика Поллі Кассотто (Кассотто — справжнє прізвище Дарина), купує йому піаніно і вчить співати, танцювати і грати на музичних інструментах. Вона оточує Боббі людьми, які будуть супроводжувати і допомагати йому все життя: Стів «Бум-Бум» Бланер — менеджер, Давид Гершензон — агент по зв'язках з громадськістю, Дік Берк і Чарлі Кассотто «Мафіа» — чоловік сестри Дарина.

Боббі починає грати в дрібних клубах і забігайлівках, поки його не запрошують на телебачення. Дарін записує свій перший хіт і стає кумиром підлітків. Але це не влаштовує Боббі, він хоче більшого: записати альбом для більш дорослої аудиторії. І тут йому супроводжує успіх. У цей час помирає його мати.

Наступний крок на шляху до вершини — кіно. На зйомках Дарін зустрічає молоденьку актрису Сандру Ді. Боббі відразу вирішує, що ця дівчина буде його дружиною. Йому доводиться подолати холодність Сандри і опір її матері, але він домагається свого. Бобі і Сандра одружуються, і незабаром у них народжується дитина.

Новий виток кар'єри Боббі Дарина — виступ у відомому клубі «Копакабана», про який він мріяв все життя. Незважаючи на це, він ризикує, вступаючи в полеміку з менеджером клубу, щоб той дозволив виступити чорношкірому коміку Джорджу Кірбі, і домагається свого. Боббі вирушає в турне; на цьому ґрунті у нього починаються тертя з дружиною. Дарина номінують на Оскар; програш виводить його з себе, провокуючи серйозну сварку з Сандрою.

Дарін на яке той час відходить від шоу-бізнесу і займається політикою. Його сестра, побоюючись, що якщо Боббі піде в політику, то конкуренти розкопають його темне минуле, повідомляє, що є його біологічною матір'ю. Вражений такою новиною, Дарін їде з дому і поселяється в трейлері на березі моря. Там, перетворившись на справжнього відлюдника, він пише музику кантрі. Одного разу Боббі чує по радіо, що вбили його друга Роберта Кеннеді. Тоді він повертається на сцену і виконує свої нові пісні, відмовившись від оркестру, смокінга, в окулярах і без своєї одвічної накладки для волосся. Це повний провал, його освистують.

Боббі Дарін переживає важку операцію на серце. На вечірці, присвяченій своєму поверненню, він мириться з Сандрою Ді. Боббі вирішує виступити в Лас-Вегасі; він не відмовляється від своїх нових пісень, але повертається до свого старого іміджу. Публіка захоплено зустрічає його. Дарін представляє глядачам свою матір Ніну Кассотто Мафіа. З концерту його відвозить швидка допомога.

Це був останній концерт Боббі Дарина. Гасне світло, він йде назавжди. Хоча ні, йде Боббі Кассотто, а Боббі Дарін залишається.

Залишається назавжди у своїй музиці.

У ролях[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Кевін Спейсі сам виконує пісні Боббі Дарина у фільмі.

Посилання[ред. | ред. код]