Бісьонен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Бішонен)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хлопець в стилі бісьонен

Бісьонен (яп. 美少年) — японський термін, який буквально означає «гарний хлопець». Еквівалент англійській концепції «красунчика».

Термін описує естетику, яку можна знайти в різних областях Азії: гарний юнак з андрогінною зовнішністю. Цей образ завжди мав сильні прояви в японській попкультурі, набуваючи все більшої популярності завдяки андрогенним глем-рок гуртам 1970-х років, але його коріння йде від стародавньої японської літератури, гомосоціальних і гомоеротичних ідеалів середньовічного китайського імператорського двору й інтелігенції та індійських естетичних концепцій, перенесених з індуїзмом і буддизмом в Китай.

Сьогодні бісьонен дуже популярний серед дівчат і жінок Японії. Причинами цього можуть бути унікальні гендерні відносини. Деякі з них припускають, що бісьонен забезпечує нетрадиційний прояв у гендерних відносинах. Крім того, він ламає стереотипи, що оточують фемінних чоловічих персонажів. Вони часто зображуються з дуже сильними бойовими здібностями, талантами у спорті, високим інтелектом або комедійним талантом.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]