Васілікі Карантасіу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Васілікі Карантасіу
Народилася 6 січня 1973(1973-01-06) (51 рік)
Афіни, Греція
Країна  Греція
Діяльність волейболістка, гравець у пляжний волейбол
Знання мов новогрецька

Васілікі Карантасіу (нар. 6 січня 1973, Афіни) — грецька волейболістка, пляжний волейбол, котра здобула золоту медаль на чемпіонаті у Москві (2005).

З біографії[ред. | ред. код]

Васілікі Карантасіу народилася 6 січня 1973 року в Афінах, а саме в Іліуполі, де вона залишалася до 8 років. Але родом із села Роська в Евританії. [1] [2] У 1996 році вона закінчила кафедру філософії, педагогіки та психології Школи філософії Афінського національного та каподистрійського університету за спеціальністю педагогіка. З 2001 року служить у береговій охороні, а за балами, отриманими зі спорту, також навчався на факультеті журналістики. У 2010 році Карантасіу та психолог праці Крістіна Ніколопулу створили перший у Греції критий майданчик для пляжного волейболу. [3]

Волейбол[ред. | ред. код]

У віці 13 років зайнялася волейболом і вперше зіграла у команді AGS Byronos, яка щойно почала виступати в місцевих чемпіонатах Афін, а у віці 18 років її запросили до Національної юніорської команди. Після чудового та успішного курсу з відзнаками її також викликали до жіночої національної збірної для участі у міжнародних змаганнях, і гравчиня привела AGS Byronos до A2. У 1995 році вона перейшла до команди Vrilissi, вигравши титули в 1996 і 1997 роках [4].

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]