Великий бурштин

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Великий бурштин»
(латис. «Lielais dzintars»)
Жанр музична комедія
Режисер Алоїз Бренч
Сценарист Язеп Османіс
Алоїз Бренч
У головних
ролях
Наталія Дугіна
Микола Стрелецький
Ольга Аросєва
Олександр Бєлявський
Оператор Генріх Піліпсон
Композитор Раймонд Паулс
Художник Хербертс Лікумс
Кінокомпанія Ризька кіностудія
Тривалість 128 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1971
IMDb ID 2396559

«Великий бурштин» (латис. «Lielais dzintars») — латвійська радянська двохсерійна музична комедія режисера Алоїза Бренча, знята на Ризькій кіностудії в 1971 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Молодіжний естрадний ансамбль не зміг через нельотну погоду вчасно потрапити на конкурс пісні, що проходив в Ризі. Перше місце не було присуджено нікому і впевнені в перемозі музиканти роблять все можливе, щоб зібрати для повторного прослуховування членів журі, що встигли роз'їхатися.

Пошуки ускладнюються тією обставиною, що солістка ансамблю Майга ревнує свого нареченого Арвіда до секретаря конкурсного журі Жермени Павлівні, що допомагає музикантам знайти своїх колег. Розділившись на дві групи, вони встигли побувати в кафе «Сігулда», на конкурсі бального танцю і на святі рибалок в юрмальському колгоспі.

Після низки кумедних пригод, автомобільних погонь і пропажі заповітної коробки з головним призом все закінчується благополучно. Журі зібралося в повному складі, ансамблю присудили перемогу і помирившись Майга з Арвідом задумалися про швидке весілля.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]