Веракрус (футбольний клуб)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Веракрус»
Повна назва Club Deportivo Tiburones
Rojos de Veracruz
Прізвисько Tiburones Rojos
(Червоні акули)
Засновано 1943
Розформовано 2019
Населений пункт Веракрус, Мексика
Стадіон Луїс «Пірата» Фуенте
Вміщує 30 000
Власник Мексика Фідель Курі Грахалес
Президент Мексика Фідель Курі Мустьєлес
Головний тренер Мексика Гільєрмо Васкес
Ліга Ліга МХ
Клаусура 2018 16

Вебсайт clubtiburonesrojos.mx
Домашня
Виїзна

«Веракрус» (ісп. Veracruz), повна назва «Тібуронес Рохос де Веракрус» (ісп. Tiburones Rojos de Veracruz, «Червоні акули з Веракруса») — мексиканський футбольний клуб з міста Веракрус. Виступав в Лізі МХ, вищому дивізіоні країни. Розформований у 2019 році.

Історія[ред. | ред. код]

«Веракрус» був заснований 9 квітня 1943 року.

У сезоні 1945/46 клуб зіграв 18 ігор: 14 перемог і 4 нічиї. Також у цьому сезоні «Веракрус» виграв свій перший титул.

У сезоні 1947/48 клуб виграв мексиканський Кубок, перемігши «Чівас» з рахунком 3:1.

Незабаром «Веракрус» виграв свій другий титул у сезоні 1949/50, здобувши найбільшу перемогу в історії, обігравши «Монтеррей» з рахунком 14:0.

Роки потому за «Веракрус» виступали такі відомі гравці, як Рене Ігіта, Брауліо Луна, Адольфо Ріос, Луїс Ернандес, Фернандо Арсе, Альфредо Тена та інші.

Сезон 2004 року був одним з найкращих для «Веракруса». Тоді вони зайняли перше місце, завдяки новим підписаним контрактам з Куаутемоком Бланко, Крістіаном Хіменесом, Клебером Боасом та іншими. У ніч на п'ятницю 25 квітня 2008 на стадіоні імені Луїса де ла Фуенте, «УНАМ Пумас» переміг «Веракрус» з остаточним рахунком 4:2, відправивши його у Другий Дивізіон.

3 червня 2011 року було оголошено про те, що «Веракрус» знімається з чемпіонату Ліги Ассенсо (друга за рівнем ліга в Мексиці) через фінансові проблеми. Однак невдовзі відбулося об'єднання з клубом «Альбінегрос» з Орісаби (заснований в 1898 році) під маркою «Тібуронес Рохос» (Веракрус). Від клубу з Орісаби залишилась лише запасна форма чорно-білого кольору. Завдяки цьому об'єднанню «Веракрус» продовжив виступи в Лізі де Ассенсо в сезоні 2011/12.

По закінченню сезону 2012/13 власники «Веракруса» викупили клуб «Ла П'єдад», який саме вийшов у вищу лігу. Вони ухвалили рішення розформувати «Ла П'єдад» і використовувати його місце у вищій лізі для «Веракруса». Ця угода дозволила автоматично перевести друголіговий «Тібуронес Рохос» до вищої ліги[1].

Досягнення[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Reales van a Chiapas y La Piedad a Veracruz. Архів оригіналу за 30 травня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]