Види, для оцінки загрози яким недостатньо даних

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Природоохоронний статус
згідно з категоріями Червоного списку МСОП
Ропуха помаранчева. Вперше вона була описана 1966 року, однак після 1989 року її ніхто не бачив. Вважається вимерлим видом
Вимерлий
Загрозливий
У найменшій загрозі
Інше

Категорії природоохоронного статусу:

Категорії МСОП (версія 3.1, 2001)

Категорії стану збереження NatureServe:

Категорії стану збереження виду NatureServe
Дозорець-імператор
Собачка Звонимира

Даних недостатньо (англ. Data Deficient, DD) - категорія, застосовувана МСОП, іншими установами, і окремими видами, коли наявна інформація недостатня для належної оцінки охоронного статусу і для того, щоб була визначена оцінка ризику зникнення. Таксон, віднесений до цієї категорії, може бути досить добре вивчений, але при цьому бракує останніх даних щодо чисельності популяції та ареалу розповсюдження. МСОП не відносить види до категорії даних недостатньо доти, поки не буде здійснено масштабних спеціальних досліджень.

На схемі категорій МСОП категорія Даних недостатньо не виділена в окрему групу або видову категорію, позаяк надати інформацію неможливо. На схемі цього статусу позначено невиділені види інших категорій.

МСОП рекомендує негайно дослідити види, до яких відноситься статус Даних недостатньо, адже цей вид може буди під загрозою зникнення.

На території України поширені такі види тварин з статусом Даних недостатньо:

Посилання[ред. | ред. код]

  • IUCN (1994). 1994 Categories & Criteria (version 2.3). 2006 IUCN Red List. Архів оригіналу за 13 липня 2013. Процитовано 17 грудня 2006. 
  • Фауна України: охоронні категорії [Архівовано 23 січня 2007 у Wayback Machine.]

Див. також[ред. | ред. код]