Вид на вбивство (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вид на вбивство
A View To A Kill
Жанр детектив
Режисер Джон Глен
Продюсер Альберт Брокколі і Michael G. Wilsond
Сценарист Richard Maibaumd і Michael G. Wilsond
На основі From a View to a Killd
У головних
ролях
Роджер Мур
Таня Робертс,
Крістофер Вокен
Оператор Alan Humed
Композитор Джон Баррі
Художник Peter Lamontd
Кінокомпанія Eon Productionsd і Metro-Goldwyn-Mayer
Дистриб'ютор InterCom і Netflix
Тривалість 133 хв.
Мова англійська
Країна Велика Британія
Рік 1985
Кошторис 30 000 000 $
Касові збори 152 400 000 $ і 50 327 960 $[1]
IMDb ID 0090264
Попередній Восьминіжка
mgm.com/results/view%20to%20a%20kill#/our-titles/2101/A-View-to-a-Kill
CMNS: Вид на вбивство у Вікісховищі

«Вид на вбивство» — 14-й фільм про англійського суперагента Джеймса Бонда. Екранізація однойменної новели Яна Флемінга.

Сюжет[ред. | ред. код]

Бонд виконує чергове завдання в Сибіру — він шукає мікрочип, який не зміг довезти інший агент (003), оскільки того вбили. Бонд забирає мікрочип і, тікаючи від радянських військових, вдало ховається. Після повернення 007 до Англії, Q аналізує мікрочип і повідомляє M, Бонду і міністрові оборони, що мікросхема, знайдена Бондом, повністю ідентична іншій, яку випустила компанія Zorin Industries, якою керує колишній агент КДБ, а нині успішний західний промисловець, затятий антикомуніст Макс Зорін.

Бонд, Маніпенні, M і Q вирушають на кінські перегони, де часто з'являється Макс Зорін. На їхніх очах Пегас, жеребець Зоріна, виривається вперед на самому фініші, приносячи йому перемогу. Як виявляється, цей кінь перемагає на перегонах уже не вперше і щоразу виривається вперед на фінішній прямій. Проте численні експертизи не можуть виявити жодних слідів допінгу.

У Парижі, в ресторані на Ейфелевій вежі Бонд зустрічається з французьким детективом, Обержіном, який розслідував справу з конем Зоріна. Проте просто під час вечері детектива вбивають. Бонд переслідує вбивцю, але тому вдається втекти.

Від детектива Бонд дізнається, що Зорін проводить торги у стайнях свого маєтку. За допомогою Ґодфрі Тіббета, експерта з коней, 007 дістає запрошення на торги, куди прибуває під ім'ям Джеймс Сент-Джон Смайт разом із Тіббетом. Вони проникають у таємну стайню Пегаса, де знаходять розгадку успіху — просто посеред перегонів під управлінням мікрочипа коневі вводиться речовина, яка знімає втому. Та невдовзі Бонда викриває Мейдей, помічниця Зоріна. Вона вбиває Тіббета, але Джеймсові вдається вижити.

007 вирушає до Сан-Франциско, куди полетів на своєму дирижаблі Макс Зорін. Там Бонд зустрічає Чака Лі, агента ЦРУ. Той повідомляє, що, можливо, Зорін є продуктом генетичних експериментів нацистської Німеччини. Доктор Карл Мортнер (тоді Ганс Ґлауб), який нині працює із Зоріном, проводив у нацистських концтаборах експерименти зі стероїдами. В результаті діти народжувалися геніями, але психопатами.

Незабаром Бонд дізнається про кінцевий план Зоріна в Сан-Франциско — той планує влаштувати кілька потужних підземних поштовхів, які здатні знищити Кремнієву долину, а разом із нею і весь науково-технічний потенціал США, тим самим зробивши свою компанію абсолютним монополістом на світовому ринку. Але Бонд із допомогою своєї нової подружки, геолога Стейсі Саттон зриває плани Зоріна і запобігає катастрофі.

В ролях[ред. | ред. код]

  1. Box Office Mojo — 1999.