Викрадення чародія (фільм, 1981)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Викрадення чародія
рос. Похищение чародея
Жанр фантастика
Режисер Гліб Селянин
Сценарист Гліб Селянин
У головних
ролях
Наталія Данилова
Юрій Демич
Віталій Юшков
Оператор Олександр Дегтярьов
Олександр Нікольський
Композитор Ігор Цвєтков
Художник Леонід Пережигін
Кінокомпанія Ленінградське телебачення
Тривалість 100 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1981

«Викрадення чародія» (рос. «Похищение чародея») — радянський двосерійний телефільм 1981 року, режисера Гліба Селянина. Перша екранізація однойменного роману Кира Буличова.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія відбувається в Білорусі у 1980 році і в давньоруському містечку Замошьє у 1215 році.

Майбутня аспірантка Анна приїжджає в рідне село, де хоче оселитися в будинку своєї тітоньки. Вона йде по воду, а повернувшись виявляє в будинку двох незнайомців. Вони стверджують, що господиня цього будинку вчора здала їм його на два тижні. Анна наполягає на тому, що цього не може бути, тому що вона вчора проводила тітку в Крим. Один з незнайомців пропонує їй 1000 рублів як грошову компенсацію. Анна відповідає, що вона стільки отримує за півроку роботи і пропонує звернутися до сільських бабусь. Незнайомець пропонує їй 2000 рублів і уточнює, що їх влаштує лише цей будинок. Анна відмовляється. Тоді незнайомець пропонує відкласти рішення до ранку.

Вранці Анна бачить, як Валент (як назвав його той незнайомець, який пропонував Анні гроші) копається в валізі. Побачивши Анну він поспішно зачинив валізу. Потім з'являється другий незнайомець, і Анна каже, що йде на річку. Анна виходить з дому, і біля входу її кличе, незрозуміло як він з'явився перед будинком, другий незнайомець. Він дає Анні лист від тітоньки. При цьому він запевняє, що отримав лист тільки вранці. Анна сумнівається в достовірності листа і відмовляється покинути будинок. Кін Володимирович (як називає незнайомця в листі тітонька) продовжує наполягати, намагаючись пояснити, що їхня робота не терпить зволікань. Анна відмовляється і вимагає пояснити їй, чим вони збираються займатися. Кін Володимирович наполягає, що якщо вона переїде, всім буде краще. Анна відмовляється і йде на річку. Обернувшись, вона бачить, що Кін безслідно зник.

Анна сидить у води. До неї підходить Кін і каже, що готовий їй пояснити чому їм потрібен будинок. Виявляється, що незнайомці потрапили в XX століття з майбутнього, з XXVIII століття, за допомогою машини часу. Тут їх проміжна зупинка, і їм необхідно відправитися далі, в XIII століття, щоб знайти там якогось боярина Романа, який проживав в той час в цих краях, і забрати його з собою в майбутнє. З їх точки зору він геній, а на думку його сучасників — алхімік і чаклун. Мимоволі Анна виявляється залученою в дивовижну і небезпечну пригоду…

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]