Виступи граніту в с. Актове на річці Арбузинка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Пам'ятка природи місцевого значення «Виступи граніту в с. Актове на річці Арбузинка» була створена рішенням Миколаївського облвиконкому від 21.07.1972 № 391 «Про віднесення пам'яток природи місцевого значення за категоріями відповідно до нової класифікації та затвердження нововиявлених заповідних територій і природних об'єктів» на землях Вознесенського району, біля с. Актове Миколаївської області.

Площа — 5 га.

Характеристика[ред. | ред. код]

Виступи граніту в с. Актове на річці Арбузинка включені до заказника «Актове» (деякі скелі сягають подекуди 30 метрів заввишки).

Скасування[ред. | ред. код]

Рішенням Миколаївського облвиконкому від 23.10.1984 року № 448 «Про мережу території та об'єктів природно-заповідного фонду області» відбулось скасування статусу. Згодом територія була включена до складу новоствореного національного природного парку «Бузький гард»[1].[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Вся інформація про створення об'єкту взята із текстів зазначених у статті рішень обласної ради, що надані Державним управлянням екології та природних ресурсів Хмельницької області Всеукраїнській громадській організації «Національний екологічний центр України»
  2. Відповідно до листа Міністерства екології та природних ресурсів України № 9-04/18-16 від 11.01.2016 року «Щодо надання роз'яснення», з якого слідує, що вся інформація про установи природно-заповідного фонду є відкритою