Витівки в старовинному дусі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Витівки в старовинному дусі
рос. Проделки в старинном духе
Жанр комедія
Режисер Олександр Панкратов
Сценарист Андрій Стреков
Олександр Панкратов
У головних
ролях
Дар'я Михайлова
Володимир Самойлов
Микола Трофимов
Михайло Кононов
Оператор Григорій Бєленький
Композитор Марк Мінков
Художник Микола Саушин
Раїс Нагаєв
Кінокомпанія «Мосфільм»
Тривалість 70 хв
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1986
IMDb ID 0091793

«Витівки в старовинному дусі» (рос. «Проделки в старинном духе») — радянський художній фільм-комедія 1986 року, знятий режисером Олександром Панкратовим за мотивами ранніх оповідань О. М. Толстого.

Сюжет[ред. | ред. код]

«Вільна людина», а точніше — просто шахрай (Михайло Кононов), прочитавши випадково чужий лист про смерть однієї тітоньки, з'явився перед її спадкоємцем, відставним гусаром Миколою Денисовичем Кобелєвим, промотавшого весь свій статок, під виглядом його племінника Олексія, сподіваючись, що йому з цього хоч що-небудь та перепаде. Але сумною виявилася не тільки новина про смерть тітоньки, але й та обставина, що померла залишила Кобелєва без спадщини в розмірі 100 000 рублів, на яку він дуже розраховував. До того ж він намагався днями посватати свого сина до доньки багатого сусіда, сподіваючись, зокрема, і на придане в 10 000 рублів, але отримав відмову через недостатню заможність.

Через кілька хвилин знайомства спритний юнак зобов'язується влаштувати весілля за невелику нагороду і підбиває добродушного поміщика затіяти сумнівну інтригу, сенс якої полягає в тому, що нібито це спадок від тітоньки він все ж отримав. Сусід тепер, природно, погоджується, але красуня-наречена дуже норовиста і, в свою чергу, вирішує перевірити істинність почуттів нареченого, влаштовуючи власне викрадення розбійниками прямо з-під вінця…

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]