Власов Василь Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Власов Василь Володимирович
Народився 28 жовтня 1956(1956-10-28) (67 років)
Чернівці, Українська РСР, СРСР
Країна Україна Україна
Діяльність лікар
Alma mater Буковинський державний медичний університет
Галузь медицина
Заклад ВНМУ
Вчене звання Професор, Заслужений лікар України
Науковий ступінь доктор медичних наук
Науковий керівник Круцяк Володимир Миколайович
член-кореспондент НАМНУ

Власов Василь Володимирович (28 жовтня 1956, м. Чернівці) - доктор медичних наук, професор кафедри хірургії з курсом стоматології ФІГО Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова МОЗ України, хірург вищої категорії, заслужений лікар України, секретар обласного наукового товариства хірургів Хмельницької області, член-кореспондент Академії медико-технічних наук України.

Біографія[ред. | ред. код]

В 1973 р. після закінчення середньої школи Василь Володимирович вступив до Чернівецького державного медичного інституту, який закінчив з відзнакою у 1979 р. З 1980 - працює лікарем-хірургом ІІІ категорії хірургічного відділення Хмельницької обласної клінічної лікарні.

У 1992 р. атестований комісією Хмельницького управління охорони здоров`я на вищу кваліфікаційну категорію з хірургії.

З 1994 р. обраний секретарем обласного наукового товариства хірургів Хмельницької області, двічі обирався членом правління республіканського наукового товариства хірургів.

У 1997 р. за великий внесок у розвиток та становлення теоретичної та практичної хірургії Власов Василь Володимирович обраний членом-кореспондентом Академії медико-технічних наук України.

З 2002 р. на посаді асистента, а згодом як доцент відповідає за наукову роботу кафедри хірургії факультету післядипломної освіти (м. Хмельницький) Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова.

Обраний членом редакційної колегії науково-практичного медичного журналу Буковинської державної медичної академії та наукового товариства анатомів, гістологів, ембріологів і топографоанатомів України "Клінічна анатомія та оперативна хірургія". Є членом асоціації хірургів-герніологів та баріатричних хірургів України.

Доробок[ред. | ред. код]

Під керівництвом професорів В.М. Круцяка і Б.О. Мількова виконав і 1990 року захистив кандидатську дисертацію на тему: "Морфологічне і експериментальне обґрунтування дренування черевної порожнини і параперитонеального введення антибіотиків у комплексному лікуванні розлитого гнійного перитоніту", в якій було відображено новий підхід до дренування порожнини очеревини при гнійному розлитому перитоніті.

У 2002 р. В.В. Власов захистив докторську дисертацію на тему: "Етіологія, патогенез, профілактика та лікування післяопераційних вентральних гриж" (науковий консультант – професор Б.О. Мільков).

Василь Володимирович Власов є автором 23 винаходів, 50 раціоналізаторських пропозицій і понад 250 друкованих робіт. Ним розширено сучасні уявлення про етіологію, патогенез, методи лікування і профілактику гриж.

Нагороди[ред. | ред. код]

У 2002 р. Указом Президента України йому присвоєне почесне звання "Заслужений лікар України". В 2004 р. нагороджений дипломом лауреата Міжнародного Академічного Рейтингу популярності "Золота Фортуна".

В 2005 р. нагороджений дипломом та занесений на обласну Дошку Пошани "Кращі люди Хмельниччини".

Література[ред. | ред. код]

  • Власов Василь Володимирович: персон. бібліогр. покажч. / Упр. охорони здоров'я Хмельниц. облдержадмін., Хмельниц. обл. наук. мед. б-ка ; ред. І. М. Козак, уклад. Л. Л. Саксонік. - Хмельницький: [б. в.], 2006. - 52 с.: фото.

Посилання[ред. | ред. код]