Вогні Помпеї

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
190 — «Вогні Помпеї (англ. The Fires of Pompeii)»
Доктор Девід Теннант (Десятий Доктор)
Супутник Кетрін Тейт (Донна Ноубл)
Інші актори
Виробництво
Сценарист Джеймс Моран
Режисер Колін Тейг
Редактор тексту Браян Мінчин
Продюсер Філ Коллінсон
Виконавчий продюсер Расселл Ті Девіс
Джулі Гарднер
Код виробника 4.3
Сезон Четвертий
Тривалість 50 хвилин
Дата випуску 12 квітня 2008
Хронологія
← Попередня серія Наступна серія →
Спільники (англ. Partners in Crime) Планета удів (англ. Planet of the Ood)

Вогні Помпеї (англ. The Fires of Pompeii) — другий епізод четвертого сезону поновленого британського науково-фантастичного телесеріалу «Доктор Хто». Уперше транслювався на телеканалі BBC One 12 квітня 2008 року.

Події в епізоді відбуваються незадовго до та під час виверження Везувію 79 року. Десятий Доктор (грає Девід Теннант) та його нова супутниця Донна Ноубл (грає Кетрін Тейт) роблять подорож до Помпеї, де вони розкривають вторгнення інопланетян. Їх суперечливі світогляди ставлять етичну дилему для Доктора.

Епізод був знятий у римських знімальних студіях «Чінечітта», що є першим випадком знімання епізоду поновленого «Доктора Хто» за межами Великої Британії.[1] Випуск епізоду перешкоджався пожежею біля знімальних сцен за кілька тижнів до зйомок та через проблеми з переправкою виробничої команди до Європи.[2]

Відгуки критиків щодо епізоду були переважно змішані. Моральна дилема, на якій заснований епізод, і з якою стикається Доктор: наполягання Донни на тому, щоб він врятував сім'ю від виверження вулкану, цим порушивши часові закони — була високо оцінена критиками. Однак сценарій епізоду був підданий критиці, зокрема через акторів другорядних ролей: діалоги між ними були описані як «одновимірні»[3], а діалог Пітера Капальді та Філа Девіса як «мазгливий і сердитий».[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Doctor Who Watch. Radio Times. № 12–18 April 2008. BBC. April 2008. с. 10—15.
  2. The Italian Job. Doctor Who Confidential. Сезон 4. Епізод 2. 12 квітня 2008. BBC. BBC Three.
  3. Matthewman, Scott (13 квітня 2008). Doctor Who 4.2: The Fires of Pompeii. The Stage. Архів оригіналу за 15 April 2008. Процитовано 14 квітня 2008.
  4. Rawson-Jones, Ben (12 квітня 2008). S04E02: 'The Fires Of Pompeii'. Digital Spy. Архів оригіналу за 14 липня 2009. Процитовано 14 квітня 2008.

Посилання[ред. | ред. код]