Волга-Дніпро

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Волга-Дніпро
ІАТА
VI
ІКАО
VDA
Позивний
VOLGA DNIPR
Тип авіакомпанія
Дата заснування 1990
Хаби Ульяновськ-Восточний
Дочірні компанії AirBridgeCargo, CargoLogicAird і Атран
Штаб-квартира Ульяновськ
Кількість працівників 1500 осіб
Сайт volga-dnepr.com

«Волга-Дніпро» (рос. «Волга-Днепр») — російська вантажна авіакомпанія, заснована 22 серпня 1990 року в місті Ульяновськ (Росія). Входить до міжнародної групи компаній «Волга-Дніпро»[1].

Характеристика[ред. | ред. код]

Авіакомпанія спеціалізується на авіаперевезеннях надважких і негабаритних вантажів літаками Іл-76ТД-90ВД і Ан-124-100. Здійснює перевезення авіаційним транспортом вантажів для потреб нафтової, газової, аерокосмічної промисловості, важкого машинобудування, гуманітарних і миротворчих місій, транспортує небезпечні вантажі.

З початком російської збройної агресії проти України з групи компаній вийшла українська Авіалінії Антонова, яка на 2017 рік за обсягами перевезень перевершила компанію «Волга-Дніпро».

На балансі компанії 12 літаків Ан-124-100 «Руслан» і 5 модернізованих літаків Іл-76ТД-90ВД.

Співробітництво з Україною[ред. | ред. код]

Компанія у 2006 році розпочала співробітництво з українською компанією Авіалінії Антонова. Відповідно до умов договору російська сторона здійснювала весь логістичний менеджмент, розпоряджаючись літаками Антонова і самостійно розподіляла прибуток, основна частина якого залишалася в Росії. Після розриву договору з початком російської збройної агресії проти України Авіалінії Антонова стабільно нарощували обсяги перевезень і значно випередили російську «Волга-Днєпр»[2].

Після розриву з компанією Авіалінії України в розпорядженні Волга-Дніпро перебували 12 літаків Ан-124-100 «Руслан». Оскільки «Волга-Дніпро» не включена до переліку компаній, які підпадають під дію українських та міжнародних антиросійських санкцій, ці літаки обслуговує українська компанія ДП «Антонов»[3].

Керівництво[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Компании Группы. Архів оригіналу за 12 грудня 2017. Процитовано 12 грудня 2017.
  2. Розрив відносин з Росією допоміг Антонову різко збільшити комерційні авіаперевезення. Архів оригіналу за 13 грудня 2017. Процитовано 12 грудня 2017.
  3. "Волга-Днепр" не входит в санкционный список, и кроме этого, невыполнение "Антоновым" обязательств по поддержке гражданских самолетов "Ан" приведет к применению международных санкций. Архів оригіналу за 3 листопада 2017. Процитовано 12 грудня 2017.