Локотко Володимир Володимирович (менеджер)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Володимир Локотко)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Володимир Локотко
Генеральний директор «Нового каналу»
2012 — 2019
Народився 21 листопада 1976(1976-11-21) (47 років)
Усть-Каменогорськ, Казахська РСР
Громадянство Україна Україна
Національність росіянин
Alma mater Московський державний університет економіки, статистики та інформатики
У шлюбі з Ольга Фреймут

Володимир Володимирович Локотко (21 листопада 1976, Усть-Каменогорськ, Казахська РСР, СРСР)[1] — генеральний директор «Нового каналу», продюсер. Чоловік Ольги Фреймут.

Життєпис[ред. | ред. код]

Володимир Локотко народився 21 листопада 1976 році в Усть-Каменогорську (Казахстан).

Освіта[ред. | ред. код]

Локотко має вищу освіту. У 1998 закінчив Московський державний університет економіки, статистики та інформатики. Має диплом за спеціальністю «Міжнародна економічна статистика».

У 2001 Володимир Локотко, продюсер і гендиректор, закінчив Московську школу економіки. Також він є випускником Школи телебачення «Останкіно». Закінчив курс за фахом «телерадіоведучого».

Діяльність[ред. | ред. код]

Є одним з найбільш впливових людей на сучасному українському телебаченні.

Досвідчений і успішний менеджер. Зумів утримати довірений йому канал в ТОП-5 найпопулярніших в Україні, незважаючи на фінансові проблеми і загальний занепад телебачення.

Широка громадськість взнала про Локотка завдяки його відомій дружині. Володимир Локотко і Ольга Фреймут стали однією з найбільш відомих пар в українському медіа-середовищі.

Володимир Локотко є росіянином і досі не розмовляє українською мовою. В Україну він переїхав заради кар'єри, яка не вдавалася у Москві, де конкуренція в ті роки була набагато жорсткішою, ніж в Україні.

Кар'єра і бізнес[ред. | ред. код]

Володимир Локотко почав свою кар'єру в Україні в 2006 році. До цього працював у Москві, зокрема, в компанії «Газпром Медіа». Однак, в РФ у Локотка кар'єра не склалася і він прийняв пропозицію працювати в Україні — в інвестиційно-консалтинговій компанії «East One», що належить українському олігарху Віктору Пінчуку.

В Україні Локотко займався керуванням управління інвестиціями і підвищенням операційної ефективності. Також відповідав за стратегічний розвиток медіа-активів Пінчука.

У 2012 Володимир Локотко несподівано стає генеральним директором Нового каналу, змінивши тодішнього керівника Ірину Лисенко. На новій посаді займається кадровими перестановками і оновленням стратегії розвитку. На початках московський начальник українського каналу продовжив «годувати» своїх глядачів низькопробним російським серіальним продуктом: «Воронины», «Папины дочки», «Счастливы вместе» та ін.

Однак, з початком російської агресії в Україні, росіянин був змушений «перефарбуватися» в патріотичні кольори і активно зайнятися створенням національного продукту. Під його керівництвом з'явилися такі хіти, як «Шоумастгоуон», «Вар'яти», «Серця трьох», «Половинки», «Від пацанки до панянки», «Київ вдень та вночі», «Хто зверху?», «Топ-модель по-українськи», «Аферисти».

У 2018 році в «StarLightMedia» — холдингу Віктора Пінчука, що включає в себе «Новий канал», СТБ, ICTV та М1 почалася «Трансформація». Система організації та роботи топових каналів країни реформується з метою оптимізації витрат і посилення позицій, зважаючи на конкуренцію з новими видами розваг.

У листопаді 2018 Володимир Локотко потрапив до санкційного списку Росії[1], однак у квітні 2019 санкції з нього були зняті[2].

Компромат[ред. | ред. код]

Володимир Локотко, вік якого робить його одним з найбільш молодих телевізійних начальників країни, є вкрай закритою фігурою. Однак, за роки кар'єри він все ж потрапив до низки скандалів.

У 2014 році «Новий канал» звинуватили в пропаганді російського культурного продукту.

Російський глава розважального каналу не поспішав відмовлятися від «рідного» контенту навіть після анексії Криму і початку війни на Сході України.

Так, в розпал конфлікту на Донбасі «Новий канал» демонстрував від 7,5 годин російського ТБ-продукту на день. Сам Локотко звинувачення в москвофільстві не коментував, але з 2015 року почав змінювати політику свого каналу та сконцентрувався на українському продукті.

З моменту приходу Володимира Локотко на «Новий канал» його називають «маріонеткою» Володимира Бородянського — тодішнього глави СТБ і одного з керівників групою каналів «StarLightMedia».

Локотко заявляв, що є самостійною фігурою, однак після гучного відходу Бородянського з холдингу в медіа-середовищі почали поширюватися чутки, що під Локотком також «захиталося» крісло.

Найбільшим провалом закінчилося співробітництво глави «Нового каналу» і його дружини Ольги Фреймут. Спеціально для коханої і колишньої зірки «Нового каналу» Локотко закупив дорогий американський формат шоу Еллен Дедженерес. Новій програмі дали назву «Оля», а його промо-компанія стала найбільшою на українському ТБ за весь 2018 рік. Однак, «Оля» стала грандіозним розчаруванням. Шоу мало низькі рейтинги і жахливі відгуки глядачів через що закрилося після першого ж сезону.

Володимир Локотко і Ольга Фреймут звинувачуються в спекуляціях на своєму романі з метою збільшення популярності. Пара регулярно публікує спільні фото в мережі, які розділяють користувачів на два табори — фанатів шлюбу та недругів.

Податкова декларація[ред. | ред. код]

Володимир Локотко ніколи не розголошував інформації про свої доходи. Однак, на думку експертів, він є доларовим мільйонером.

Генеральний директор одного з топових каналів країни має об'єкти елітної нерухомості, авто і предмети розкоші.

Родина[ред. | ред. код]

Про приватне життя Локотка мало що відомо. До свого шлюбу з Ольгою Фреймут, Володимир Локотко рідко спілкувався з представниками ЗМІ.

Володимир Локотко мовчить про свої минулі стосунки. У відкритих джерелах неможливо знайти інформації про наявність родини у Локотка до Фреймут.

Про стосунки Володимира Локотко і Ольги Фреймут стало відомо у 2018 році.

У 2018 році в рамках промо для амбітного шоу «Оля» на «Новому», Фреймут і Локотко дали кілька інтерв'ю глянцевим виданням.

Стосунки між Локотко і Фреймут почалися у квітні 2015, після візиту Фреймут на могилу Габріель Шанель в Швейцарії.

У 2016 у пари народився син Валерій, у 2017 — донька Євдокія.

Локотко і Фреймут взяли шлюб 25 квітня 2017. Телезірка взяла прізвище чоловіка.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Постановление Правительства Российской Федерации от 25 декабря 2018 г. № 1656 «О внесении изменений в постановление Правительства Российской Федерации от 1 ноября 2018 г. № 1300» (PDF). Уряд Росії. 25.12.2018. Архів оригіналу (PDF) за 13 січня 2020. Процитовано 07.01.2022. (рос.)
  2. Постановление Правительства Российской Федерации от 18.04.2019 № 461 «О внесении изменения в приложение № 1 к постановлению Правительства Российской Федерации от 1 ноября 2018 г. № 1300». Официальный интернет-портал правовой информации. 26.04.2019. Архів оригіналу за 29 грудня 2019. Процитовано 07.01.2022. (рос.)

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]