Волтер Едмонд Клайд Тодд

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Волтер Едмонд Клайд Тодд
англ. Walter Edmond Clyde Todd
Народився 6 вересня 1874(1874-09-06)[1]
Смітфілд
Помер 25 червня 1969(1969-06-25)[1] (94 роки)
Країна  США
Діяльність орнітолог, зоолог
Alma mater Женевський коледжd
Нагороди
Систематик живої природи
Дослідник, який окреслив низку зоологічних таксонів. Назви цих таксонів для вказівки авторства супроводжують позначенням «Todd».

Walter Edmond Clyde Todd на Віківидах
Сторінка на Віківидах

Волтер Едмонд Клайд Тодд (англ. Walter Edmond Clyde Todd; 8 вересня 1874 — 25 червня 1969) — американський орнітолог. Автор описання нових таксонів птахів.

Біографія[ред. | ред. код]

Навчався у Женевському коледжі у Бівер-Фоллс в штаті Пенсільванія. У 1891 році Тодд отримав посаду кур'єра в Клінтона Гарта Мерріама в Міністерстві сільського господарства США, де його першою роботою було класифікувати та каталогізувати колекцію пташиних шлунків, консервованих у спирті. У Вашингтоні він познайомився з багатьма провідними вченими, як Роберт Ріджвей.

У 1898 році Тодд направився до Музею природної історії Карнегі в Піттсбурзі, щоб збирати зразки птахів у західній Пенсільванії. Невдовзі він отримав посаду асистента в музею, і пропрацював в музеї до кінця свого трудового життя, далеко після виходу на пенсію.

Він проводив польові дослідження в Пенсільванії, а пізніше в північно-східній Канаді, згодом опублкувавши дві великі роботи: «Птахи Західної Пенсільванії» (1940) і «Птахи півострова Лабрадор і прилеглих територій» (1963),[2] разом з описами нових таксонів і систематичними дослідженнями, заснованими на колекції неотропічних птахів Музею.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в SNAC — 2010.
  2. Institutional History of the Carnegie Museum of Natural History